Conveni per a una atenció millor als animals de companyia de persones sense llar

El nou acord amb el Col·legi de Veterinaris permetrà millorar el benestar tant dels animals com de les persones sense llar. Cada any s’atendran una seixantena d’animals de persones sense llar per identificar-los, vacunar-los, esterilitzar-los, fer-los revisions i atendre emergències veterinàries. Actualment, els equips de serveis socials d’atenció de persones sense llar tenen compatibilitzats 46 gossos i 43 persones tenidores.

17/06/2022 14:16 h

Ajuntament de Barcelona

L’acord de l’Ajuntament de Barcelona amb el Col·legi de Veterinaris complementarà la tasca que des del 2018 fa el consistori per adequar espais en equipaments municipals on s’hi puguin estar els animals de persones sense llar, com el Centre de Primera Acollida de la Zona Franca (CPA) o els allotjaments de proximitat provisionals (APROP). Actualment, en edificis municipals s’hi allotgen tretze gossos i quatre gats amb les persones tenidores.

Des del 2016 els serveis municipals i la Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA) garanteixen l’atenció dels animals de companyia de persones sense llar, que ara es vol aprofundir i millorar per oferir una atenció més personalitzada a aquest col·lectiu.

 

Etiquetes associades a la notícia