Oberta la convocatòria d’ajuts a la rehabilitació d’habitatges 2021, amb més inversió i priorització de l’eficiència energètica

La convocatòria del 2021 incrementa la inversió d’edicions passades i arriba als 36,97 milions d’euros per tal d’aconseguir edificis i habitatges més segurs, accessibles i sostenibles energèticament. Els ajuts incorporen diferents línies per a la rehabilitació d’elements comuns d’edificis i l’interior d’habitatges i fan una atenció especial a les persones més vulnerables.

13/10/2021 10:33 h

Ajuntament de Barcelona

La previsió és que es puguin beneficiar de les subvencions més de quinze mil habitatges, amb prioritat per a les rehabilitacions en clau d’emergència climàtica, per aconseguir reduir la despesa tant energètica com econòmica dels edificis amb intervencions com l’aïllament de façanes, la renovació de finestres o la instal·lació de plaques solars. La reducció pot ser entre el 10% en rehabilitacions parcials i el 25 i 30% en les renovacions integrals.

La convocatòria del 2021 preveu generar 6.200 llocs de treball i mobilitzarà una inversió privada de 110,91 milions d’euros. La inversió pública, de 36,97 milions d’euros, es distribuirà en diferents línies d’ajuts:

  • Elements comuns
  • Finques d’alta complexitat
  • Interiors d’habitatges vulnerables
  • Interiors d’habitatges de la Borsa de Lloguer
  • Regeneració urbana a Canyelles i al Besòs i el Maresme

A més, s’incorporen ajuts específics a famílies i comunitats més vulnerables, amb programes com el de finques d’alta complexitat del Pla de barris, pensat per rehabilitar finques que per la seva situació socioeconòmica no es beneficien de les ajudes de les convocatòries ordinàries, i programes de regeneració urbana al Besòs i a Canyelles, que permetran arribar a 294 i 140 llars, respectivament.

Els ajuts a les finques d’alta complexitat poden cobrir el 75% del total de la inversió i beneficiar uns cent vuitanta habitatges; els ajuts a les persones amb ingressos baixos per a reparacions en banys o cuines o millores d’accessibilitat es preveu que puguin arribar a uns quatre-cents vuitanta pisos.

Requisits per incrementar el parc de lloguer assequible 

En el cas dels habitatges buits i les propietats verticals, els ajuts estaran condicionats a la incorporació del pis durant cinc anys a la Borsa de Lloguer Assequible de la ciutat. Si hi ha habitatges turístics a la finca, els propietaris no es podran beneficiar de la subvenció.

En aquesta convocatòria també s’ha incrementat la partida per millorar les condicions d’habitabilitat dels habitatges que s’incorporin a la Borsa de Lloguer de Barcelona, amb ajuts de fins a vint mil euros.

Tots els detalls de cada una de les línies d’ajudes per a la rehabilitació les trobareu al web de l’Institut Municipal de l’Habitatge i la Rehabilitació.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades