Convocatòria de 260 places noves d'agents de la Guàrdia Urbana

Aquest any es convocaran 260 places d’agent de la Guàrdia Urbana que serviran per ampliar i rejovenir la plantilla actual, de 2.886 policies. És la primera de les diverses convocatòries que s'obriran per augmentar la plantilla en 1.000 agents fins al 2023. L'Ajuntament de Barcelona convocarà 340 places d'altres categories per reforçar els serveis a la ciutadania, educació, serveis socials i sanitat.

14/12/2019 11:50 h

Ajuntament de Barcelona

El 2020 es convocaran 600 places noves d’ocupació pública. D’aquestes, 260 places es destinaran a reforçar el cos de la Guàrdia Urbana i augmentar-ne la presència al territori i la proximitat als barris, així com a donar un millor servei a la ciutadania. La resta de places convocades reforçaran els serveis socials, d’educació, sanitat i serveis generals, amb l’objectiu de reduir la interinitat al consistori fins al 8% de la plantilla. Des del 2015, l’Ajuntament de Barcelona ha convocat 3.994 places, i al llarg del 2019 s’han celebrat 28 processos selectius per a l’accés i la consolidació de 1.424 places.

Objectiu: més dones a la Guàrdia Urbana

Fins al 2023, s’obriran 1.000 places noves d’agents de la Guàrdia Urbana destinades a ampliar-ne la plantilla, que actualment té al voltant de 2.900 agents, i a cobrir jubilacions. Amb l’objectiu d’incrementar la presència de dones al cos, es durà a terme una campanya específica de comunicació per fomentar les inscripcions de dones en el procés d’oposicions. Actualment, el 12% de la plantilla de la Guàrdia Urbana són dones, un percentatge que s’incrementarà amb la incorporació de la darrera promoció de 205 agents en què 62 són dones.

Requisits i calendari de la nova oferta pública d’ocupació

La convocatòria es realitzarà en règim d’oposició lliure i està oberta a persones més grans de 18 anys i que no superin l’edat establerta per a la jubilació forçosa, amb nacionalitat espanyola i que compleixin els requisits marcats en les bases.

El termini de presentació d’instàncies restarà obert durant els següents vint dies naturals des de la publicació de la convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i es podrà trametre telemàticament a través del web www.barcelona.cat. L’oposició d’accés tindrà un temari específic que es detallarà a la convocatòria.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades