Arriba el nou imPARCdible dels Jardins Doctor Pla i Armengol

04/07/2022 09:57 h

Maria Vilà Sancho

 

El nou recurs digital us convida a visitar els Jardins del Doctor Pla i Armengol, d’una manera lúdica i gamificada i us acompanyarà durant la passejada per l’espai. Es tracta d’un joc interactiu i us ajudarà a descobrir alguns dels secrets més amagats del parc, que, d’una altre manera potser us passarien desapercebuts. A l’ imPARCdible dels jardins del Doctor Pla i Armengol  hi trobareu el joc “exploradors de biodiversitat” que us permetrà aconseguir les insígnies a mesura que aneu passejant pels diferents espais del parc. En aquest recurs, a més, hi podeu trobar informació diversa sobre la història, la biodiversitat i el patrimoni històric recuperat.

Aquest parc s’obria a la ciutadania l’any 2019, després d’anys de lluita veïnal que reclamaven la recuperació del Torrent d’en Melis com a espai públic. Actualment, el parc és  una peça clau del corredor verd Ciutadella-Collserola, enllaçant el Parc dels Tres Turons i l’Hospital de Sant Pau i suposa una zona d’esbarjo i d’acollida de diverses espècies de flora i fauna.Consta de gairebé 4 hectàrees i ocupa els terrenys de l’antiga finca de Mas Ravellat, on el 1927 el doctor Ramón Pla i Armengol hi establí la seva residència.

Per completar l’oferta de recursos interactius al voltant d’aquest parc, també teniu a la vostra disposició l’audio descripció, una guia pensada per ser escoltada mentres es passeja per l’espai però també des d’ allà on vulgueu.

El Parc consta de tres zones diferenciades:  la casa i jardins noucentistes de l’antic Institut Ravetllat-Pla,l’amfiteatre, una plaça polivalent, un mirador i una zona de jocs infantils i els horts urbans comunitaris, el refugi de biodiversitat i la casa dels jardiners a la zona sud-est del parc.

A partir de la tardor la XEAB (Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona) oferirà visites guiades al Parc. Us hi podreu inscriure a través de la web de La Fàbrica del Sol.