Creix la reputació i la capacitat d'innovació de la ciutat

L'informe Observatori Barcelona 2017 situa la ciutat en un nivell alt de reputació internacional, com la cinquena ciutat més innovadora i la novena més atractiva per als emprenedors tecnològics i digitals. Aquesta estratègia no és gratuïta, ja que persegueix crear una ciutat més cohesionada socialment, amb una ocupació que tingui més qualitat i millors condicions laborals.

23/01/2018 18:41 h

Ajuntament de Barcelona

El primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, ha destacat que els resultats de l’informe evidencien la bona posició i reputació de la ciutat, que ha de tenir com a resultat, però, una millor qualitat de vida per als que hi viuen.

Barcelona ha de ser una ciutat socialment cohesionada i urbanament amable, perquè això és més just i perquè econòmicament és molt important per seguir atraient el talent global que volem atreure i per retenir el propi”, ha assegurat.

Bons resultats en tots els àmbits

L’estudi, elaborat conjuntament amb la Cambra de Barcelona, situa la ciutat en llocs capdavanters en àmbits com la competitivitat global, la producció científica i la seguretat. També en destaca la capacitat d’atracció d’inversió estrangera i la fortalesa com a destinació turística, tant en el segment de l’oci com en el de congressos.

L’informe també inclou per segon any consecutiu l’Enquesta del clima empresarial a l’AMB, que, tot i els senyals de desacceleració econòmica experimentats al quart trimestre del 2017,  mostra la confiança de l’empresariat en la marxa dels seus negocis durant aquest període i també de cara al 2018.