#BCNantimasclista. Acte central a La Model el 24 de novembre

Com cada any, el Districte de l’Eixample commemora el 25N, el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones amb una extensa programació d’activitats culturals organitzades per entitats i equipaments de l'àmbit local, que aposten per la cultura com una eina per eliminar la violència masclista.

19/11/2018 14:34 h

Districte Eixample

El programa d’aquesta edició posa l’accent en què joves i infants creixin lluny de les violències masclistes. Per això, el XIIIè Premi 25N de l’Ajuntament de Barcelona -que s’atorgarà el 23 de novembre a La Casa Elizalde- porta per lema “Creixem lliures de violència. #BCNantimasclista”.

En aquest sentit, l’acte central se celebrarà dissabte 24 de novembre a La Model. Durant tot el dia hi haurà taules informatives de les entitats  feministes de l’Eixample. Al panòptic es podrà veure l’exposició Del somni a la realitat de la Fundació Aroa i a la galeria 5 un docufòrum amb el documental Ciutats vivibles. També hi haurà tallers sobre violències sexuals, sobre el gènere en l’esport, per treballar el cos escoltant l’ànima i de dansa oriental. També es llegirà el manifest del Consell de les Dones del Districte pel 25N i hi haurà contacontes infantil, lectura de cartes i poemes i xerrades.

La celebració englobarà la I Jornada de Feminisme Juvenil amb actes com els Diàlegs perifèrics sobre el feminisme descolonial i antiracista i el concert jove amb els grups Purple Rockets i Karamba.

Prèviament, durant tot el mes de novembre les entitats i equipaments de l’Eixample estan realitzant tot tipus d’activitats, com el cicle Dones en so de pau, el cicle L’Art en femení o el festival Les dones, la llum del Diwali.

Més informació en el programa adjunt.

 

Adjunts

Etiquetes associades a la notícia