Cribratges massius a Torre Baró i al Besòs i el Maresme per detectar casos de covid-19

Des de dissabte, 15 d’agost, a dimecres, 19 d’agost, es faran unes 400 PCR diàries gratuïtes a persones no malaltes de covid-19. L’objectiu d’aquests cribratges és trobar els casos asimptomàtics i trencar així les cadenes de contagi, i les zones on es fan han presentat una freqüència alta de casos. De fet, la incidència per 100.000 habitants entre el 28 de juliol i el 10 d’agost ha estat de 510 a Torre Baró, i de 467 al Besòs i el Maresme, mentre que a tot Barcelona ha estat de 174.

13/08/2020 14:30 h

Ajuntament de Barcelona

Per fer-se la prova, que és gratuïta, es demanarà el nom i els cognoms, l’adreça, el telèfon de contacte i presentar la targeta sanitària Individual.

Al barri de Torre Baró, a Nou Barris, les proves es faran dissabte i diumenge, al Casal de Barri de Torre Baró, de les 9.00 a les 19.00 hores. Les proves es faran a persones no malaltes i de totes les edats.

En el cas del barri del Besòs i el Maresme, les PCR es faran a les persones residents en una àrea específica on s’han detectat més casos de covid-19: al veïnat dels habitatges compresos entre el carrer de Jaume Huguet, la rambla de Prim, el carrer de Llull i el carrer de Sant Ramon de Penyafort.

Aquestes proves es faran des de dilluns, 17 d’agost, fins dimecres, 19 d’agost, en una àrea sanitària mòbil que s’instal·larà al carrer d’Alfons el Magnànim (entre els carrers de Jaume Huguet i de Cristóbal de Moura).

Aquesta estratègia de cribratge intensiu i d’intervenció comunitària la duran a terme l’Agència de Salut Pública de Barcelona conjuntament amb el Departament de Salut de la Generalitat.

Etiquetes associades a la notícia