Crida a voluntaris per al recompte de persones sense llar

La nit del 19 de maig la Xarxa d’Atenció a Persones sense Llar (XAPSLL), amb el suport de l’Ajuntament, organitza el recompte anual de persones sense llar que pernocten a la ciutat. Com cada any, l’objectiu de l’activitat és sensibilitzar la ciutadania sobre el problema del sensellarisme, donar a conèixer la tasca de les entitats de la XAPSLL, determinar l’abast del fenomen en una nit concreta i detectar nous espais de pernoctació a la ciutat. Com cada any, el recompte es pot fer gràcies al personal voluntari. Apunteu-vos-hi!

28/04/2021 10:36 h

barcelona.cat

Les persones que vulguin participar en el recompte de persones sense llar que la XAPSLL organitza a Barcelona ja s’hi poden inscriure com a voluntàries. Per participar-hi, només cal ser major d’edat, tenir-ne ganes i disponibilitat la nit del 19 de maig i emplenar un senzill formulari. La nit del recompte totes les persones voluntàries es distribuiran en petits grups, que recorreran carrers i parcs de tota la ciutat.

Serà la quarta edició des de l’aprovació del Pla de lluita contra el sensellarisme de Barcelona 2016-2020, un marc des del qual s’han impulsat mesures per fer front a l’exclusió habitacional dels col·lectius més vulnerables, assegurar els mínims vitals a tota la població i articular uns serveis socials d’atenció integral que prioritzen l’autonomia personal.

Resultats del recompte del 2018

En el darrer recompte, de l’any 2018, es van localitzar 956 persones que dormien a la via pública i 2.099 en equipaments municipals o de les diverses entitats socials. Hi van participar 925 voluntaris, dividits en 287 grups, que van recórrer tots els barris de la ciutat durant quatre hores.

Independentment de la fotografia que proporcionen els recomptes anualment, la clau continua sent la prevenció i incidir en polítiques supramunicipals que facin front a les causes del sensellarisme, com un sistema de rendes mínimes garantides, un canvi en les polítiques migratòries, la fixació de topalls en els preus dels lloguers o la revisió de l’ús dels pisos buits.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades