Crida ciutadana en defensa dels drets digitals

Fins al 21 de març està oberta la crida “Ecosistema ciutadà pels drets digitals” per recollir les experiències que s’estan fent a la ciutat per defensar els drets digitals de la ciutadania. L’objectiu és visibilitzar i reivindicar les iniciatives més destacades que la societat civil barcelonina ha fet o està fent al voltant de la preservació dels drets digitals.

06/03/2021 12:17 h

Ajuntament de Barcelona

Els treballs o projectes que es volen donar a conèixer en aquesta crida han de girar entorn dels àmbits definits per la Coalició de Ciutats pels Drets Digitals:

  • Accés universal i igualitari a internet. Neutralitat de la xarxa.
  • Privacitat digital i protecció de dades.
  • Ètica dels algoritmes.
  • Democràcia electrònica i governança distribuïda digital.
  • Accés al coneixement i la informació per protocols digitals oberts.

El resultat d’aquesta crida serà un repositori web sobre què fan les entitats o moviments de l’àmbit dels drets digitals per donar-los suport. Serà un espai de referència en el treball en xarxa de la Cities Coalition for Digital Rights. El procés culminarà amb una presentació pública per donar a conèixer els projectes a la ciutadania i per crear sinergies entre els diversos grups i actors.

Es tracta d’una iniciativa que s’emmarca en la participació, i la dota de contingut, de Barcelona en la Cities Coalition for Digital Rights, una aliança creada el 2018 amb les ciutats de Nova York i Amsterdam per protegir els drets digitals de les persones.

La convocatòria és fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament de Barcelona, a través del Comissionat d’Innovació Digital, i el Grup Ciutadà de Polítiques Digitals de Barcelona, amb la coordinació d’Xnet.

Etiquetes associades a la notícia