Cristóbal de Moura, més a prop de ser un eix verd i pacificat

La reurbanització del carrer de Cristóbal de Moura comença al tram entre els carrers de Fluvià i Provençals, amb l’objectiu de transformar aquesta via en un eix verd i pacificat que uneixi el parc del Centre del Poblenou i el parc del Besòs, i on tot el protagonisme sigui del veïnat i dels vianants. Les obres duraran uns catorze mesos i tenen un pressupost de prop de 7 milions d’euros.

09/05/2018 17:48 h

Ajuntament de Barcelona

El nou planejament del carrer de Cristóbal de Moura repensa aquesta via del 22@ com una franja verda amb menys trànsit, més saludable i amb espais per estimular l’activitat veïnal. A la plataforma central, de 26 metres d’amplada, enjardinada i amb arbrat, s’uniran voreres a la línia de façana de 3,5 metres d’amplada, un carril bici i una via de servei. La primera fase de reurbanització d’aquest eix coincideix amb les darreres actuacions de rehabilitació de l’antiga fàbrica Ca l’Alier, situada a la mateixa illa, entre els carrers de Cristóbal de Moura i de Pere IV.

Un projecte participatiu

Les properes fases de reconversió de la via recolliran les necessitats del veïnat i les entitats i associacions dels barris de Provençals del Poblenou i el Besòs i el Maresme. Mitjançant una taula de participació, aquests col·lectius podran vehicular les seves propostes amb l’objectiu que el planejament final encaixi amb les particularitats de l’entorn i segueixi la línia marcada per la inclusió de verd urbà que recull el projecte inicial.

Impuls al patrimoni i la pacificació de Sant Martí

La naturalització del carrer de Cristóbal de Moura contribueix a fer realitat l’estratègia de cosir els barris amb vies verdes, de retornar espais saludables i funcionals als veïns i les veïnes i de recuperar equipaments per a usos públics. A més d’iniciar la pacificació del carrer de Pere IV, prevista en el Pla de barris del Besòs, s’ha reconstruït l’antiga fabrica de Ca l’Alier com a centre d’innovació per a empreses emergents i pimes. A aquestes actuacions se sumen la compra de La Escocesa, la rehabilitació de la Casa de les Vàlvules o els projectes de millora de Can Ricart, Can Felipa o Can Picó, equipaments que formen part del conjunt patrimonial històric i industrial del Poblenou i que tenen una segona vida com a espais d’ús públic.

Notícies relacionades