Beirut, ciutat convidada de la Mercè 2019

Durant els cinc dies de celebració de les Festes de la Mercè, del 20 del 24 de setembre, la ciutat oferirà un tast de la cultura libanesa, amb diferents espectacles de teatre, dansa, música i projeccions de cinema libanès. Una delegació de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) ha viatjat a Beirut per teixir complicitats institucionals i tancar algunes de les actuacions.

29/11/2018 19:07 h

Ajuntament de Barcelona

El programa de la ciutat convidada té per objectiu mostrar l’escena artística contemporània d’una ciutat que comparteix una visió comuna sobre cultura, creativitat i art. Aquest projecte conjunt representa per a la ciutat de Barcelona una oportunitat excel·lent per enfortir els contactes entre les dues ciutats, així com els vincles amb tot el sector creatiu libanès.

Beirut i Barcelona tenen una història afí gràcies a la Mediterrània: paisatges, tradicions, costums i fins i tot semblances gastronòmiques. A més, són ciutats amb un esperit molt obert i són punts de trobada de moltes cultures.

L’escena cultural i artística de la capital libanesa és molt activa, i la fusió i barreja de tradició i contemporaneïtat és un dels trets distintius d’una ciutat amb una singularitat cultural molt potent. Tant Beirut com Barcelona estan unides també per una escena independent jove i creativa.

La Mercè, un esdeveniment compartit amb el món

Ja és tradició que Barcelona convidi una ciutat del món en el marc de les Festes de la Mercè. El programa de la ciutat convidada es duu a terme des de l’any 2007, i mostra expressions artístiques contemporànies de ciutats amb les quals Barcelona manté o vol mantenir vincles singulars d’amistat i de cooperació. Des del començament d’aquesta iniciativa han participat en el programa Medellín (2007), Quito (2008), Istanbul (2009), Dakar (2010), Sant Petersburg (2011), Montreal (2012), Viena (2013), Estocolm (2014), Buenos Aires (2015), París (2016), Reykjavík (2017) i Lisboa (2018).

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades