De Barcelona al món: quatre noves rutes aèries intercontinentals connecten la ciutat amb Amèrica

En els últims tres mesos, Barcelona ha estrenat quatre noves rutes aèries, intercontinentals i directes, que permeten anar des de la capital catalana fins el continent americà.

18/06/2019 17:46 h

Silvia Fernandez Alzuria

Ciutat de Mèxic ha estat l’última incorporació a la llista de rutes aèries intercontinentals de l’aeroport de Barcelona. Se suma, així, als recent estrenats vols directes a Chicago per part de Norwegian el 7 de juny, Toronto amb WestJet el 25 de maig i Santiago de Xile per part de Level el 30 de març.

Aquesta nova ruta, que connecta Barcelona amb Mèxic, té una freqüència de tres vols setmanals. Operada per Aeroméxico, converteix Barcelona en la cinquena destinació de la companyia a Europa i la segona a Espanya i respon a una demanda real que l’any passat es va concretar en 90.000 passatgers indirectes entre aquestes dues ciutats.

Una important fita per a l’aeroport de Barcelona Josep Tarradellas-El Prat, com també ho va ser la connexió directe entre Santiago de Xile i la capital catalana per part de Level estrenada a la primavera. La ciutat sud-americana es trobava entre els objectius estratègics del Comité de Desenvolupament de Rutes Aèries de Barcelona (CDRA) i ara opera amb una freqüència de quatre vols per setmana.

Pel que fa a la nova ruta aèria de Norwegian Chicago – Barcelona, té una freqüència de cinc vols setmanals que prometen ampliar la xifra de 400.000 passatges a l’any que la companyia porta des de Barcelona als Estats Units; concretament, cap a Nova York, Los Angeles, San Francisco i Miami.

Per la seva banda, la ruta aèria a Toronto permetrà augmentar l’oferta des d’aquest important mercat emissor amb una freqüència de tres vols directes setmanals.

Aquestes quatre noves destinacions suposen una gran notícia pel conjunt d’aeroport de Barcelona Josep Tarradellas-El Prat i un pas més en la internacionalització de la ciutat i la seva obertura al món.

El Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries de Barcelona del qual forma part l’Ajuntament de Barcelona, ha estat clau per fer créixer les destinacions intercontinentals directes i per assegurar la consolidació de la capital catalana com a ciutat global, en tots els sentits.

Aquest Comitè es va constituir l’any 2005 amb l’objectiu de promoure el desenvolupament de noves rutes intercontinentals des de l’aeroport de Barcelona. Des de llavors, Barcelona s’està posicionant en el mapa mundial de rutes aèries de llarg recorregut. De fet, en els últims 14 anys, la ciutat ha passat de tenir 16 rutes intercontinentals a tenir-ne 45.