Debatim la transformació dels entorns de l'estació de Sants

La renovació de l'estació de Sants i el seu entorn és un projecte que impulsa l'administració ferroviària Adif en coordinació amb l'Ajuntament de Barcelona. Per aportar els criteris de la ciutadania en la redacció del projecte d'ampliació de l'estació i millora dels entorns, durant el març es duran a terme tres debats en línia sobre les estratègies generals d'intervenció en tot aquest àmbit de transformació.

17/02/2021 11:31 h

Mupert

Les administracions volen incloure les perspectives dels veïns i veïnes, i de les diferents entitats del barri i de la ciutat, perquè aquesta transformació urbana compti amb tots els criteris de qualitat i vitalitat perquè la vida quotidiana a l’entorn de l’estació de Sants sigui més saludable, diversa i segura, tot facilitant-hi els usos ciutadans de l’espai públic.

Aquest procés participatiu tindrà dues fases sobre els criteris d’intervenció urbana i sobre com han de ser els espais públics: en aquesta primera fase es debaten els criteris generals d’intervenció per a la transformació de l’entorn de l’estació de Sants (febrer-març); a la segona, les característiques específiques que ha de tenir l’espai urbà de la plaça dels Països Catalans i el seu entorn (abril-maig).

De moment, totes les sessions es fan per videoconferència. Aquestes són les properes sessions de participació previstes, per a les quals us podeu inscriure mitjançant aquest formulari:

Sessió temàtica 1: estructura urbana i mobilitat
Dimecres 3 de març de 18 a 20 h

  • Informar sobre el procés participatiu.
  • Compartir i debatre el document amb l’estratègia i els criteris inicials per la transformació de l’espai.
  • Diagnosticar els factors clau a considerar en la redacció del projecte: connexions, espai peatonal, convivència, mobilitats alternatives, transport públic i accessibilitat.
  • Mapeig diagnòstic i plantejament de propostes/criteris per a la transformació de l’espai.

Sessió temàtica 2: espai públic i relació amb l’entorn
Dimecres 10 de març de 18 a 20 h

  • Informar sobre el procés participatiu.
  • Compartir i debatre el document amb l’estratègia i els criteris inicials per la transformació de l’espai.
  • Espai públic i relació amb l’entorn: valoració general de l’entorn i relacions amb espais circumdants i projectes existents.
  • Mapeig diagnòstic i plantejament de propostes/criteris per a la transformació de l’espai.

Sessió de conclusions sobre les estratègies i criteris d’intervenció urbana

Etiquetes associades a la notícia