El futur dels edificis de les Tres Xemeneies

Obrim un procés participatiu per debatre amb el veïnat del Poble-sec els possibles usos dels edificis annexos a les Tres Xemeneies, amb l'objectiu de revertir la degradació actual per la manca d'activitat. Aquest procés es presenta públicament el 23 de novembre i comença amb dues sessions presencials, a l'Institut Consell de Cent i al Centre Cultural Albareda, que més endavant tindran continuïtat en una segona fase promoguda des del Pla de Barris.

16/11/2021 17:09 h

Mupert

Els edificis de les Tres Xemeneies van ser construïts per FECSA atenent a la qualificació urbanística singular del sòl de “Serveis tècnics” que permet ubicar-hi sistemes d’instal·lacions de subministrament d’energia elèctrica. Però finalment la companyia no va utilitzar aquests edificis i els va vendre. Des del canvi de titularitat, bona part d’aquests espais han estat sense ús ni activitat, fet que ha contribuït a degradar els edificis i el seu entorn.

Aquest procés participatiu vol debatre sobre una proposta que faci possibles nous usos dels edificis, que permetin guanyar-hi espais per a la ciutadania i que acabi revertint en una millora de l’espai públic. És la primera part d’un procés de dues fases: en la primera, s’abordaran les qüestions urbanístiques que cal desbloquejar abans que els edificis puguin arribar a omplir-se d’activitat. En la segona fase, promoguda pel Pla de Barris, es desenvoluparà un procés per a la dinamització dels espais públics de l’entorn dels edificis i dels jardins de les Tres Xemeneies.

• Sessió inicial de presentació
Dimarts 23 de novembre de 18 a 20 h a l’Institut Consell de Cent
Presentació pública del procés participatiu. La sessió es desenvoluparà presencialment. Per assistir-hi es requereix inscripció prèvia mitjançant la plataforma Decidim Barcelona.

• Sessió de debats temàtics [AJORNADA]
Dilluns 13 de desembre de 17.30 a 20 h al Centre Cultural Albareda
Sessió de participació en la qual s’abordaran els diversos temes de debat vinculats a necessitats ciutadanes com ara activitat econòmica i comercial, habitatge i equipaments. Per assistir-hi es requereix inscripció prèvia mitjançant la plataforma Decidim Barcelona.

Etiquetes associades a la notícia