Declaració contra la criminalització de les entitats palestines de defensa dels drets humans

El Consell Municipal de Cooperació Internacional fa pública una declaració contra la criminalització per part d’Israel de les entitats palestines de defensa dels drets humans als territoris ocupats.

24/11/2021 13:29 h

Ajuntament de Barcelona

La declaració sorgeix com a reacció a la decisió adoptada pel Ministeri de Defensa israelià el 21 d’octubre que qualifica de “terroristes” sis de les principals ONG palestines de defensa dels drets de la població. Es precisa que la mesura de l’Estat hebreu posa en risc de facto l’actuació d’aquestes ONG, que en la pràctica queden “il·legalitzades”.

En aquest sentit, el Consell Municipal de Cooperació Internacional expressa “la total repulsa i condemna a la campanya de desprestigi, criminalització i judicialització de les organitzacions de la societat civil palestina i, per extensió, de la cooperació internacional i l’acció humanitària al territori ocupat palestí per part de la potència ocupant”.

Aquestes organitzacions i d’altres també de perseguides són les que denuncien “les pràctiques d’ocupació i apartheid israelianes, posades de manifest al seu torn i de forma reiterada per organitzacions internacionals com Amnistia Internacional i Human Rights Watch”.

Cooperació amb Palestina

S’ha acordat crear un grup de treball sobre la cooperació amb Palestina amb l’objectiu d’analitzar la situació canviant a la regió i donar suport a la cooperació sobre el terreny. El grup el compondran les entitats i els grups municipals integrants del Consell Municipal de Cooperació Internacional i altres entitats de cooperació de suport al poble palestí.

Es destaca també el compromís de treballar per garantir la seguretat del personal de les ONG catalanes que actuen al territori palestí ocupat, i permetre’ls exercir les seves tasques de cooperació i acció humanitària.

Etiquetes associades a la notícia