Declaracions institucionals al Ple: drets LGTBI, estratègia municipal d’intel·ligència i reactivació econòmica de la ciutat

El Ple del Consell Municipal, reunit en sessió ordinària el 26 de juny de 2020, ha aprovat tres declaracions institucionals: la primera, per reafirmar el compromís com a municipi defensor de la diversitat afectiva i de gènere, en el marc del Dia Internacional de l’Orgull i l’Alliberament LGTBI; la segona, per donar suport a un model tecnològic municipal ètic i confiable, i la tercera té com a objectiu el compromís municipal amb la reactivació econòmica de la ciutat després de la pandèmia de la covid-19.

26/06/2020 20:11 h

Ajuntament de Barcelona

Al Ple del Consell Municipal del mes de juny del 2020 s’han llegit tres declaracions municipals:

  1. Declaració institucional per refermar Barcelona com una ciutat defensora de la diversitat afectiva i de gènere i expressar l’adhesió municipal a la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull i l’Alliberament LGTBI+ del dia 28 de juny. A més, el Ple reitera el compromís per lluitar contra l’LGTBI-fòbia a la ciutat i defensar i protegir de manera integral els drets de les persones LGTBI+, sobretot en la infància, la joventut i la tercera edat.
  2. Declaració institucional a favor de l’humanisme tecnològic com a enfocament per donar resposta als nous reptes tecnològics i promoure la digitalització com a eina per al progrés social, basada en principis ètics i en els drets i llibertats personals. A més, s’aposta per facilitar l’avenç científic i preservar el lideratge tecnològic de la ciutat, garantint que les tecnologies emergents estiguin al servei de la ciutadania. La declaració també fa referència a l’habilitació de mecanismes per garantir que les dades que alimentin i generin els sistemes intel·ligents siguin obertes i públiques.
  3.  Declaració institucional per manifestar el compromís per a la creació d’un fons per ajudar a l’activació econòmica de la ciutat, per invertir en projectes smart city i per donar suport a empreses, comerços i mercats municipals en projectes de digitalització.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades