Demanda conjunta de les ciutats per participar en el futur del desenvolupament urbà

15/10/2016 15:09 h

Ajuntament de Barcelona

A l’Assemblea Mundial de Governs Locals de Bogotà (Colòmbia), s’ha acordat una pocisió conjunta de cara a la conferència Habitat III, de les Nacions Unides, en què les ciutats volen fer sentir la seva veu. Aquesta cimera, que se celebra a Quito (Equador), i que ha de fixar la Nova Agenda Urbana per als propers vint anys, reconeix per primera vegada la interlocució de l’assemblea de ciutats que volen que s’avanci cap a models més sostenibles i que es prioritzi la lluita contra el canvi climàtic.

Bogotà celebra aquests dies el congrés mundial de Ciutats i Governs Locals Units (CGLU), i és en aquest marc que les més de 1.000 ciutats d’un total de 127 països que en formen part han acordat una posició conjunta a l’hora de participar en la conferència Habitat III. Aquestes ciutats aposten per reclamar la descentralització fiscal, política i administrativa i que els governs locals tinguin un paper central en la configuració del futur del desenvolupament urbà.

“No només han de comptar amb la nostra veu. Els estats han de comptar amb nosaltres per executar i fer seguiment dels acords si no volem que la Nova Agenda Urbana sigui paper mullat”, ha afirmat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que conjuntament amb les alcaldesses de Madrid i París, Manuela Carmena i Anne Hidalgo, està mostrant un paper molt actiu en els fòrums internacionals que aquests dies tenen lloc entre Bogotà i Quito.

Colau també ha estat escollida copresidenta del CGLU, juntament amb Roland Ries (Estrasburg), Tahir Akyürek (Konya), Wen Guohui (Guangzhou), Mauricio Rodas (Quito) i Anne Hidalgo (París). La presidència de la principal xarxa de ciutats internacional, que seguirà tenint la seu internacional a Barcelona, l’assumeix Parks Tau, president de l’associació de municipis de Sudàfrica SALGA.

 

Més informació