Desactivada l’alerta per risc d’incendi forestal per la millora de les condicions meteorològiques

El Pla d’actuació municipal per risc d’incendis forestals passarà a estat de prealerta en els moments en què les condicions climatològiques siguin extremes.

15/08/2022 10:32 h

Ajuntament de Barcelona

L’alerta del Pla d’actuació municipal (PAM) per risc d’incendis forestals es va posar en marxa el 13 d’agost. Aquest 15 d’agost s’ha desactivat a causa de la millora de les condicions meteorològiques i davant de la desactivació, per part de la Generalitat, del nivell 3 del pla Alfa al Barcelonès.

Tot i això, els set parcs de Bombers de Barcelona es mantindran en alerta, i es demana a la ciutadania la màxima col·laboració i que extremi les precaucions. Des del 15 març està prohibit fer treballs forestals o actuacions que puguin generar guspires a menys de 500 metres de la massa forestal. Això inclou la prohibició de cremar residus i fer barbacoes.

Aquesta desactivació de l’alerta deixa sense efecte el decret del 12 d’agost de 2022 pel qual es prohibien les activitats amb foc a les parcel·les de les urbanitzacions i àrees recreatives.

La campanya forestal dels Bombers de Barcelona va començar a principis del mes de juny i estarà activa fins a mitjan setembre. Durant aquest període el Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament (SPEIS) adapta i reforça els dispositius per fer front als mesos d’estiu i donar una resposta ràpida i eficaç davant els possibles incendis forestals que es puguin produir en aquest àmbit en els mesos de més calor a la ciutat.

Etiquetes associades a la notícia