Destinació turística consolidada

El turisme i el comerç a la ciutat acumulen vuit mesos d’estabilitat positiva que refermen Barcelona com una destinació consolidada. L’objectiu és mantenir la relació estreta amb els agents econòmics i socials per treballar conjuntament estratègies que contribueixin a fer una bona gestió del turisme perquè sigui més sostenible i estigui més descentralitzat i per millorar-ne l’impacte social.

25/09/2019 17:27 h

Ajuntament de Barcelona

Des de principi d’any s’han rebut més de 8,1 milions de turistes, un 6,3% més que l’any passat, que han fet créixer tant les pernoctacions als hotels de la ciutat com als habitatges d’ús turístic (HUT).

Des del gener s’han registrat un 7,2% més de pernoctacions en hotels i un 14,2% més d’estades en habitatges d’ús turístic, que es refermen com una opció d’allotjament a l’alça. A l’estiu l’ocupació mitjana ha estat del 90%, amb una facturació mitjana també superior en un 2,3% en hotels i en un 6,3% en habitatges d’ús turístic.

El turisme internacional creix un 8,5% i compensa la caiguda del turisme nacional (3,6%), tot i que en els dos perfils de visitants augmenta l’estada mitjana, que és d’1,7 nits en el turisme nacional i de 2,7 nits en l’estranger. Els països d’origen més freqüents dels turistes de la ciutat són França, els Estats Units, el Regne Unit i Itàlia.

Millora de l’impacte econòmic

L’atur que s’ha comptabilitzat en el sector turístic l’any 2019 ha estat més baix que el del 2018 en tots els mesos i en tots els subsectors: menjar i beguda, serveis d’allotjament i agències de viatges i operadors turístics. S’han fet gairebé 157.000 contractes al sector turístic, un 9,6% més que en l’exercici anterior.

L’atur registrat disminueix respecte al de l’any anterior, però a un ritme cada vegada més moderat.

I el comerç?

El comerç de Barcelona representa el 13,6% dels llocs de treball a la ciutat i ocupa 152.092 persones. El comerç de Barcelona crea ocupació neta per quart any consecutiu, tot i que ho fa amb un increment més moderat que el conjunt de l’economia de Barcelona: 0,5% davant del 2,9% global.

 

Etiquetes associades a la notícia