Deu cobertes i terrats sumaran 4.000 metres quadrats més al verd de la ciutat

Les deu propostes guanyadores del concurs de cobertes verdes rebran una subvenció del 75% del cost, amb un límit de 100.000 euros, per transformar-se en espais amb beneficis ambientals, paisatgístics i socials per al veïnat i els usuaris dels edificis d'habitatges, equipaments, oficines i espais industrials on s'instal·laran. Els projectes s'exhibeixen en una exposició a la Model.

17/05/2018 16:12 h

Ajuntament de Barcelona

Les cobertes verdes ajuden a regular la temperatura de la ciutat i contribueixen així a l’estalvi energètic, afavoreixen la qualitat de l’aire, la biodiversitat i un paisatge urbà més agradable, promouen l’aprofitament de recursos naturals i fomenten les relacions veïnals.

Els deu projectes guanyadors del concurs aportaran aquests beneficis ambientals i paisatgístics a quatre blocs d’habitatges, dues escoles, un centre sanitari i científic, una residència geriàtrica, dos edificis industrials i unes oficines repartides per set districtes de la ciutat: Ciutat Vella, l’Eixample, Sants-Montjuïc, Sant Andreu, Sarrià – Sant Gervasi, Gràcia i Horta-Guinardó.

Tot i que cada projecte s’ha dissenyat segons les característiques i dimensions pròpies de l’espai, que van de 83 a 1.085 metres quadrats, la majoria de les propostes inclouen zones verdes diverses i d’estada, plaques fotovoltaiques, recollida d’aigua pluvial, caixes niu per als ocells i hotels d’insectes, i la meitat inclouran horts urbans.

Exhibició a la Model

Les propostes guanyadores del concurs, escollides segons criteris de viabilitat i idoneïtat entre les 45 propostes presentades inicialment i finançades per fer els estudis tècnics, rebran una subvenció del 75% del cost de les obres i dels estudis necessaris per executar-les. El cost de les obres i els estudis tècnics oscil·la entre 40.000 i 165.000 euros segons el projecte. L’Ajuntament subvenciona el 75% d’aquest cost, amb un límit de 100.000 euros per cada projecte.

Les deu cobertes verdes s’exhibeixen des d’avui al pati de la Model per explicar els projectes i els seus beneficis. L’exposició s’ha inaugurat en el marc de la Setmana d’Arquitectura de Barcelona.

Voleu una coberta verda?

Més enllà del concurs, totes les comunitats de veïns poden optar a les subvencions anuals per desenvolupar cobertes verdes dins del paquet d’ajuts a la rehabilitació, que cobreixen fins al 40% dels costos d’execució.

La implementació de cobertes verdes és una de les mesures incloses en el Pla Clima, el Pla del verd i la biodiversitat de Barcelona 2020 i el Programa d’impuls a la infraestructura verda urbana per aconseguir una ciutat més verda, sostenible, saludable i habitable que millori la qualitat de vida dels veïns i les veïnes.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades