Dia Europeu de la Salut Sexual i Reproductiva

14/02/2017 18:24 h

barcelona.cat

La sexualitat estructura l’existència de totes les persones en totes les societats. Els Drets sexuals i reproductius (DSIR) són drets humans i les Nacions Unides els han inclòs en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) aprovats el 2016.

Barcelona, entenent la necessitat d’un abordatge integral, conta amb la Taula per a la Salut Sexual i Reproductiva, formada per institucions i per les entitats que intervenen en aquest àmbit. La Taula treballa des de la mirada dels drets sexuals i reproductius i la transversalitat, per avançar amb una Estratègia compartida, per millorar la salut sexual de la ciutat.

Aquesta pretén articular els mitjans per tal que les ciutadanes i ciutadans puguin gaudir efectivament dels drets sexuals i reproductius. Ho fa mitjançant l’acció conjunta dels diferents agents que actuen en aquest àmbit, des de les institucions, passant per les entitats i organitzacions fins els i les professionals. Tots ells treballen per la promoció de la salut, la prevenció i l’atenció des d’una perspectiva de gènere i amb l’objectiu de millorar la qualitat de les intervencions i en definitiva, la qualitat de vida de les persones.

El proper 3 de març, tindrà lloc la 1ª Jornada de l’Estratègia compartida de Salut Sexual i Reproductiva de Barcelona, sota el lema “Garantim drets i concretem respostes”.

El motiu de la Jornada és presentar les línies d’avenç de l’Estratègia i les accions que es duran a terme per tal d’assolir els objectius relacionats amb l’embaràs no desitjat / no planificat.

L’acte tindrà lloc a l’Auditori de la Biblioteca Jaume Fuster, Plaça Lesseps 20-22 d’11:00 a 14:00 hores. Us animem a participar, fent prèviament la inscripció en aquest enllaç:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeNQLGo70BmJPlKJi13EDdgbagbRc4FsuWzyh19Elem0HCwCw/viewform?c=0&w=1