Dia Europeu de la Salut Sexual

Coincidint amb el Dia Europeu de la Salut Sexual  el Consorci Audiovisual de Catalunya en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona, l’Agència de Salut Pública de Barcelona,  la Diputació de Barcelona i l’Agència de Salut Pública de Catalunya donen a conèixer el Webdoc SEXIS, produït per Set Màgic audiovisual.

14/02/2018 17:11 h

barcelona.cat

Aquesta celebració promoguda per l’Aliança Europea de Salut Sexual, dona valor  al paper que l’amor i la intimitat sexual tenen en el benestar i la qualitat de vida de les persones.

Webdoc SEXIS “La sexualitat vista pels adolescents”

La iniciativa es fonamenta en el dret a la informació i a l’educació sexual i afectiva. Els joves tenen el dret de descobrir la sexualitat, viure-la, expressar-la i gaudir-la de la manera que vulguin amb seguretat i plaer.

SEXIS és un documental interactiu sobre la sexualitat en l’edat adolescent.  És una eina amena, senzilla i didàctica per parlar amb naturalitat i sense estereotips sobre la sexualitat, fent ús de recursos i fonts experimentades i enteses en el tema, que ajuden a trobar respostes d’una manera entretinguda i sana, útil i interessant.

A SEXIS hi trobareu tot un recull de testimonis, explicats en primera persona, dels i de les joves sobre la seva sexualitat. Aquestes experiències es troben recollides per blocs temàtics com “no és no”, “sexe i gènere”, “el meu cos”… Durant la reproducció dels vídeos també es pot optar per veure les aportacions de les veus expertes que donen respostes a comentaris que fan els i les joves. Alhora en aquesta plataforma s’hi pot trobar els testimonis de 4 persones famoses que han volgut compartir les seves experiències sobre els diferents temes que se’ls hi proposa.

El format web ens permet accedir a l’entorn habitual dels i de les joves. Aquest fet, possibilita que SEXIS esdevingui un canal que els ofereix un recurs de qualitat de forma amena per a contribuir a millorar la qualitat de les seves relacions per fer-los autònoms i per tant més responsables i lliures.

Origen i contextualització del projecte

L’Àrea de Mitjans Digitals de la Corporació Catalana de Mitjans de Audiovisuals (CCMA) i la de Documentals i Nous Formats de Televisió de Catalunya van atorgar, l’any 2016, un dels 6 premis al desenvolupament d’un Webdoc sobre sexualitat en els  i les adolescents, sota el títol de SEXIS, a la productora de continguts per a cinema i TV Setmàgic Audiovisual de Barcelona i realitzat per Roser Aguilar i Esther Mira.

És un projecte interactiu i divulgatiu sobre els i les adolescents i la seva sexualitat, i així,  apropar-los als seus dubtes, i obtenir respostes i facilitar eines que millorin les seves relacions personals. Aquesta activitat s’emmarca en la línia de treball, prioritària pel Departament, sobre salut sexual en totes les etapes de la vida (específicament en els joves adolescents) i en el foment d’estils de vida d’autorresponsabilitat en entorns comunitaris contemplada en el Pla de Salut, el Pla Interdepartamental de Salut Pública de Catalunya (PINSAP) i l’Estratègia de Salut Sexual i Reproductiva de la ciutat de Barcelona.

El projecte s’ha realitzat amb la col·laboració entre diferents administracions (Ajuntament de Barcelona, Agència de Salut Pública de Barcelona, Diputació de Barcelona, Agència de Salut Pública de Catalunya i el CCMA).

Aquest Wedoc està disponible al web de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, al Canal Salut del Departament de Salut, al web de Salut Pública de la Diputació de Barcelona, al web  de Salut de l’Ajuntament de Barcelona i compte amb el servei de consulta de Sexe Joves.

L’OMS recorda que la salut sexual no és només l’absència de malaltia o de disfuncions, sinó que la salut sexual requereix d’una aproximació positiva i respectuosa a la sexualitat i a les relacions sexuals segures, lliures de coerció, discriminació o violència. Perquè la salut sexual s’assoleixi i es mantinguin els drets sexuals de totes les persones, cal respectar i protegir completament els drets sexuals, tant en l’esfera íntima i personal de cadascú, com en l’entorn social.

 

Més informació