Dia Internacional del Càncer de Mama

El 19 d'octubre se celebra el Dia Internacional del Càncer de Mama, com cada any l'Ajuntament de Barcelona se suma als actes de commemoració.

19/10/2018 08:41 h

barcelona.cat

El càncer de mama, és el càncer més freqüent entre les dones occidentals, 1 de cada 8 dones pateix o patirà aquesta malaltia al llarg de la seva vida. És un dia important per conscienciar a la ciutadania sobre les mesures de prevenció i per promoure les revisions mèdiques recomanades, ja que un dels factors claus pel tractament de la malaltia és la detecció precoç.

Recents estudis posen de manifest que l’alcohol, l’obesitat i una dieta rica en greixos saturats afavoreix l’aparició del càncer de mama. És per aquest motiu que es recomana a tall de prevenció una dieta equilibrada, rica en fruites i verdures i la realització d’exercici físic.

La façana principal de l’Ajuntament de Barcelona s’il·lumina de rosa a les 20 h per tal de mostrar el compromís i el suport cap a les persones afectades, així com altres punts emblemàtics de la ciutat com les Fonts Bessones, la Font Màgica de Montjuïc i algunes Cascades de l’Eix de Mª Cristina.

Entitats i institucions que treballen intensament aquesta malaltia participen en un acte al Saló de Consolat de Mar de l’Ajuntament i exposen aquelles preocupacions i demandes que comparteixen.