Dia Internacional del Càncer Infantil

El dia 15 de febrer se celebra el Dia Internacional del Càncer Infantil aquest dia promou la conscienciació i la sensibilització sobre els desafiaments que suposa la malaltia per les persones afectades i el seu entorn.

13/02/2019 11:48 h

barcelona.cat

L’objectiu d’aquest dia és sensibilitzar i conscienciar sobre aquesta malaltia i la necessitat que tots els nens i adolescents amb càncer tinguin les mateixes oportunitats per a accedir a un diagnòstic i tractament adequats.

El llaç daurat simbolitza el suport, la solidaritat i el  compromís de tots en la lluita contra el càncer infantil.

El càncer infantil abasta una sèrie de tumors diferents que en el seu conjunt és de molt baix volum.
Els càncers més freqüents són les leucèmies (25%), les neoplàsies del Sistema Nerviós Central (SNC) (20%) i els limfomes (14%).

S’estima que a Catalunya es diagnostiquen entre 170 i 200 casos nous anuals (0-14 anys). Malgrat aquest baix volum el càncer és, a Catalunya, la primera causa de mortalitat en nens i nenes de 5 a 14 anys i la segona causa dels 15 als 24 anys, després dels accidents.
La supervivència ha arribat al 77% als 5 anys en els últims anys a Espanya i és similar a la mitjana europea.

Des de l’Ajuntament donem suport amb l’objectiu d’ajudar a la visualització de la malaltia i promoure la conscienciació ciutadana.

Durant aquest mes de febrer i gracies a les entitats que ho promouen es donaran a diferents escoles Xocolatades Solidàries per tal de participar en una un berenar solidari, els beneficis dels quals contribuiran a fer que la recerca del Càncer Infantil segueixi avançant.

Tothom que vulgui pot col·laborar i promoure aquestes xocolatades per mitjà d’aquest enllaç: http://xocolatadasolidaria.org