Dia Mundial Autisme

Avui 2 d’abril és el Dia Mundial de conscienciació sobre l’autisme i Barcelona il•lumina de blau la façana de l’Ajuntament i d’altres edificis per donar visibilitat a aquest trastorn.

02/04/2019 13:44 h

barcelona.cat

L’any 2008 les Nacions Unides van declarar el 2 d’abril com el Dia Mundial de la conscienciació sobre l’autisme, un trastorn neurològic que afecta a la percepció i el processament de la informació d’un 1% de la població però que encara és un gran desconegut per a moltes persones.

Tenint present que al voltant del 20% de la població conviu o conviurà amb un trastorn mental al llarg de la seva vida, l’Ajuntament de Barcelona ha prioritzat la salut mental i, conjuntament amb la Taula de salut mental de Barcelona, ha elaborat i impulsat el primer Pla de salut mental de la ciutat. El Pla consta de 111 accions que són un full de ruta per millorar el benestar emocional i la salut mental de la ciutadania.

Les dades ens diuen que la prevalença de l’autisme és d’1 de cada 100 naixements i que inclou un col·lectiu molt divers de persones. És essencial que la població n’estigui informada i sensibilitzada per, d’aquesta manera, afavorir que formin part de la societat de manera normalitzada, es respectin els seus drets i es trenqui l’estigma i discriminació que poden patir.

L’Ajuntament de Barcelona es suma a la celebració del Dia Mundial per reivindicar els drets de les persones amb autisme il·luminant de blau algunes de les arquitectures més representatives de la ciutat, com la façana de l’Ajuntament i diverses fonts i monuments.