Dia Mundial Autisme

Diumenge 2 d'abril va ser el Dia Mundial de conscienciació sobre l'autisme, la ciutat de Barcelona disposa d'un Pla de Salut Mental que treballa per la visualització i reconeixement dels trastorns mentals a Barcelona i és en aquest marc d'actuació que es va sumar a la celebració amb la il·luminació de blau de la façana principal.

04/04/2018 10:16 h

barcelona.cat

L’any 2008 les Nacions Unides van declarar el 2 d’abril com el Dia Mundial de la conscienciació sobre l’autisme, un trastorn neurològic que afecta a la percepció i el processament de la informació d’un 1% de la població però que encara és un gran desconegut per a moltes persones.

Sota el lema internacional “Light It Up Blue – Connecta’t al Blau”, es van reivindicar els drets de les persones afectades, tot afavorint un contacte que ajudi a trencar mites i prejudicis.

A banda de nombroses activitats, Barcelona va ser l’escenari d’una acció en solidaritat amb les persones que pateixen el trastorn autista que va connectar al blau algunes de les arquitectures més representatives de la ciutat. Així com una cinquantena d’edificis i monuments que es van il·luminar de blau.

D’aquesta manera es vol apropar la malaltia per tal de conscienciar a la ciutadania.