Dia Mundial de la Diabetis

11/11/2016 12:06 h

barcelona.cat

L’Ajuntament de Barcelona participa en els actes del Dia Mundial de la Diabetis amb la il·luminació de la façana de l’edifici de la Casa Gran. Del balcó de l’ajuntament penja un penó adreçat a conscienciar a tothom que hi passi per davant.

El color blau és el símbol utilitzat arreu del món per representar la unió de tothom en la lluita contra la diabetis.

Dissabte, es van dur a terme diferents activitats a la Plaça Universitat de Barcelona, organitzades per l’Associació de Diabètics de Catalunya.

En aquestes activitats, tothom que s’hi va apropar va poder realitzar-se revisions de glucèmies de forma gratuïta, així com assistir a diversos tallers i xerrades dedicades a consells per prevenir la diabetis.

Per altre banda, durant el Dia Mundial de la Diabetis, les farmàcies realitzen glicèmies i els centres hospitalaris instal·len estands informatius adreçats a explicar les causes, els riscos i la naturalesa de la malaltia.

Actualment, la diabetis es un problema creixent dins de la salut pública, alguns mals hàbits com el sedentarisme o la tendència a la obesitat, conformen factors de risc que afavoreixen l’aparició de la malaltia. Afecta al voltant del 8% de la població catalana de més de 15 anys, i augmenta amb l’edat de manera que afecta més del 21% de les persones més grans de 65 anys. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) considera que la diabetis tipus 2 serà una de les epidèmies del segle XXI.