Dia Mundial de la Salut Mental

El 10 d'octubre és el Dia Mundial per la Salut Mental, un dia per conscienciar a la ciutadania sobre aquestes malalties i eliminar l'estigma social existent.

10/10/2017 10:14 h

barcelona.cat

L’any 1992 la Federació Mundial de la Salut Mental marcava el 10 d’octubre com una data reivindicativa, es volia posar en evidència la necessitat d’equiparar la salut mental a la salut física.

L’Ajuntament de Barcelona té presents aquestes reivindicacions, sensibilitzar a la ciutadania vers aquestes malalties i impulsar iniciatives que promoguin el benestar mental, són una prioritat.

Actualment 1 de cada 4 persones pot patir o pateix una disfunció relacionada amb la salut mental, per aquest motiu es va aprovar fa un any el Pla de Salut Mental de la ciutat de Barcelona, una estratègia de govern que permet entomar el repte que suposa abordar les polítiques de millora en aquest àmbit.

El Pla té com a objectius principals: prevenir, promoure i atendre les persones afectades i els seus familiars, procurant la millora de la salut mental de tota la ciutadania.

L’Ajuntament de Barcelona no ha estat ni està sol en la promoció de la salut mental, diverses institucions i  entitats ciutadanes  han col·laborat en l’elaboració del Pla i la seva aplicació.

Un any més, ens sumem i donem suport als diferents actes que es realitzen a la ciutat, així com a les reivindicacions per eliminar qualsevol estigma social que encara existeixi.

 

Més informació