Dia Mundial de la Sida 2018

El dia 1 de desembre es celebra el Dia Mundial de la Sida i l’Ajuntament de Barcelona es suma a aquesta celebració il•luminant la seva façana principal de color vermell en solidaritat amb les persones que pateixen la malaltia i els seus familiars.

30/11/2018 13:43 h

barcelona.cat

Enguany és commemora la 31ena edició del Dia Mundial de la Sida i aquest dia, a primera hora del matí, l’entitat Projecte dels Noms-Hispanosida  desplegarà, amb suport institucional, dues seccions del Tapís Memorial de la Sida des dels balcons de l’Ajuntament de Barcelona i el Palau de la Generalitat de Catalunya que presidiran al llarg de la jornada les diferents activitats que donaran visibilitat al VIH-Sida.

A continuació tindrà lloc l’acte institucional amb representants d’entitats i institucions que treballen en l’àmbit del VIH/sida i amb presència de la Comissionada de Salut, Gemma Tarafa.  Manifest institucional

El Comitè 1 de Desembre, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, impulsen diferents activitats per tal de sensibilitzar la ciutadania i lluitar contra l’estigma que, encara avui, pateixen moltes persones afectades, la lluita contra la intolerància i la por que engloba la malaltia. Enguany el lema del Comitè és: Camins de SuperVIHvència. Pacte Social JA!

A la Plaça Sant Jaume s’instal·len  estands informatius i de sensibilització gràcies al treball en xarxa de les 23 entitats que conformen el Comitè 1 de Desembre. Cap a les 11 hores s’aixecarà un castell i a continuació es  formarà un llaç humà de color vermell que contribuirà també a fer visible la malaltia i que s’emmarca dins la campanya #LlaçosPerLaSida.

A les 12 del migdia a la mateixa Plaça Sant Jaume es llegirà el Manifest unitari: Camins de SuperVIHvència,   on el Comitè 1 de Desembre farà una crida solidària.

A la tarda, des de les 16 i fins les 21 hores, les entitats del Comitè 1 de Desembre, han organitzat diverses activitats a la Plaça dels Angels: ballada country a càrrec d’Equip Country, xocolatada popular, zumba amb la Fundació DIR, concert de The Surfin’Burritos i l’estand informatiu i de sensibilització amb pintacares infantil.

A les 19 hores s’ il·luminarà  la façana de l’Ajuntament de Barcelona així com altres espais que també s’il·luminaran de vermell com ara l’ Arc de Triomf,  les Tres Creus del Parc Güell, el Palau de la Virreina i diverses fonts de la ciutat.

En els darrers anys ha disminuït el nombre de nous casos de VIH en persones residents a Barcelona ciutat però el darrer informe elaborat per l’Agència de Salut Pública de Barcelona  La Salut a Barcelona 2017 amb dades de l’any 2017  fixa  en 374 els nous casos de VIH amb un lleuger increment del 4% respecte al 2016, degut a l’augment de casos en dones, i en 55 els casos de sida de residents registrats a la ciutat.