Dia Mundial de l'Hemofília

El passat 17 d’abril es va celebrar el Dia Mundial de l’Hemofília, la Comissionada de Salut, Gemma Tarafa, va rebre els membres de l’Associació catalana de l’Hemofília així com a altres representants professionals vinculats amb la malaltia.

19/04/2018 13:01 h

barcelona.cat

L’Ajuntament de Barcelona va col·laborar amb la iniciativa i si va sumar il·luminant de vermell la façana principal, ajudant a crear consciència i mostrant suport al col·lectiu de persones amb hemofília i altres coagulopaties congènites.

Enguany, es va donar èmfasi a la idea que el coneixement ens enriqueix, amb més informació millor es podrà encarar i defensar la malaltia. També es va posar de manifest que el aquest coneixement s’adquireix en contacte amb altres persones que estan passant pel mateix . El capital humà té un valor insubstituïble.

L’hemofília és una malaltia hereditària i minoritària, caracteritzada per la presència d’hemorràgies, produïda per la deficiència d’un factor de la coagulació.

El mal funcionament d’aquest mecanisme determina que les persones afectades pateixin hemorràgies importants com a conseqüència dels traumatismes petits o, fins i tot, inapreciables que normalment es produeixen en la vida quotidiana.