Dia Mundial de l'Ictus

L'Ajuntament de Barcelona se suma als actes que se celebren a la ciutat amb motiu del Dia Mundial de l'Ictus, implicat en evitar la seva aparició, promou polítiques de salut que ajuden a la prevenció.

30/10/2017 14:13 h

barcelona.cat

L’ictus és una malaltia ocasionada pel trencament o taponament d’una artèria, una alteració sobtada de la circulació de la sang al cervell, la sang no pot arribar normalment i això provoca que les cèl·lules cerebrals morin.

Una ràpida actuació mèdica és imprescindible per minimitzar o eliminar les seqüeles, per aquest motiu és important saber reconèixer els símptomes, que apareixen de forma sobtada: la visió es veu afectada; es nota la pèrdua de força en alguna o totes les extremitats; es dificulta la parla, no es pot entendre el que es diu; és molt difícil o bé impossible aguantar l’equilibri; es nota un mal de cap sobtat i intens.

Actualment aquesta malaltia afecta, aproximadament, a 17 milions de persones cada any.

L’Ajuntament de Barcelona, implicat en la prevenció de l’ictus, posa a disposició dels ciutadans i ciutadanes diverses activitats per afavorir la promoció de la salut, ajudant a prevenir els factors de risc que poden desencadenar l’ictus, tals com: l’alcoholisme, el sedentarisme, el tabaquisme, el colesterol, la diabetis, l’obesitat i la hipertensió.