Dia Mundial Diabetis

El dia 13 de novembre se celebra el Dia Mundial de la Diabetis, l’Ajuntament de Barcelona participa en els actes de commemoració amb la il·luminació de la façana principal del seu edifici. Des del balcó penjarà un penó per tal d’ajudar a la visualització de la malaltia i promoure la conscienciació ciutadana.

10/11/2017 14:35 h

barcelona.cat

A Barcelona, diferents entitats organitzen actes per tal de promoure la prevenció i la visualització: conferències, visionat de documentals, revisió de “fons d’ulls”, estants informatius als hospitals… i tot un seguit de propostes per reivindicar la importància d’aquesta malaltia.

La diabetis és un problema creixent dins de la salut pública, actualment s’estima que afecta al voltant del 8% de la població catalana de més de 15 anys, i augmenta amb l’edat de manera que afecta més del 21% de les persones més grans de 65 anys.

Alguns hàbits de vida saludables, tals com l’exercici físic, una dieta sana i prevenir l’obesitat, ajuden a evitar els factors de risc que propicien l’aparició de la malaltia.