Dia Mundial Tuberculosi

El passat 24 de març es va commemorar el Dia Mundial de la Tuberculosi, la commemoració d'aquest dia és una oportunitat per conscienciar a la població de la importància de la prevenció i atenció cap a la Tuberculosi.

04/04/2018 10:56 h

barcelona.cat

Tot i el progrés que ha experimentat des de que es va descobrir l’any 1882 aquesta malaltia segueix sent un dels principals problemes de salut pública, es calcula que cada any es poden diagnosticar 9 milions de casos nous.

La Tuberculosi la causa un “Mycobacterium tuberculosis“, un bacteri que afecta als pulmons i es transmet de persona a persona per l’aire. Es tracta d’una afecció curable i que es pot prevenir.

A Barcelona, des del 2000, els casos detectats disminueixen gràcies als resultats del programa de seguiment de TBC que s’aplica a la ciutat des de l’Agència de Salut Pública. Un programa de prevenció i control de la tuberculosi que té l’objectiu de reduir la prevalença de l’endèmia tuberculosa de la ciutat. Les activitats principals del Programa són la vigilància activa dels casos, el seguiment del tractament de les persones malaltes i l’estudi dels seus contactes.

Enguany sota el lema “Es cerquen líders per un món lliure de tuberculosi” es pretén construir un compromís global per tal de fer desaparèixer aquesta malaltia. Barcelona, per tal de donar visibilitat a la malaltia i sumar-se al compromís va il·luminar la font de Montjuïc.