Dia per la Zero Discriminació

L'Ajuntament de Barcelona es suma a la commemoració del Dia per la Zero Discriminació de les persones afectades per VIH.

01/03/2018 14:33 h

barcelona.cat

És necessari conscienciar a la ciutadania de l’estigmatització i discriminació que pateixen les persones afectades per VIH. En aquest dia es fa una crida des de les institucions i entitats perquè cap persona es trobi menystinguda pel seu entorn social, familiar, laboral o sanitari.
 
Enguany en el marc de la campanya per la Zero Discriminació, el Comitè 1r de Desembre – Plataforma Unitària d’ONG-sida de Catalunya advoca per reivindicar el lema: el VIH, un virus i Punt (#VIHiPunt) difonent unes bafarades que contenen missatges per afavorir la integració, així com un vídeo que reflecteix les demandes per la Zero Discriminació.
 
Sovint el desconeixement de la malaltia o la falta d’informació fa perdurar l’estigmatització, és responsabilitat de totes les persones transformar la nostra societat perquè sigui més justa i equitativa, acabant així amb l’estigma. Encara hi ha molta feina a fer pel que fa a les discriminacions que pateixen els afectats i afectades pel VIH i per normalitzar la vida d’aquestes persones i el seu entorn.
  
L’Ajuntament de Barcelona ja es va sumar a la campanya, aprovant el 2016 una declaració institucional per fer front al problema de l’estigma que pateixen les persones afectades per l’VIH-SIDA, treballant juntament amb les entitats per millorar la qualitat de vida de les persones que es veuen afectades.

 

Més informació