Dia per la Zero Discriminació

Avui dia 1 de març l’Ajuntament de Barcelona es suma a la commemoració del Dia per la Zero Discriminació de les persones afectades pel VIH.

01/03/2019 14:27 h

barcelona.cat

Avui dia 1 de març l’Ajuntament de Barcelona es suma a la commemoració del Dia per la Zero Discriminació de les persones afectades pel VIH.

Des d’ONUSIDA, Programa conjunt de les Nacions Unides sobre el VIH/sida, proposen per enguany el lema: “Movilitza’t per canviar les lleis discriminatòries” i insten a adoptar mesures per modificar les lleis discriminatòries per tal de restablir la dignitat, el respecte i salvar vides.

Amb motiu de la campanya per la Zero Discriminació, el Comitè 1 de desembre – Plataforma Unitària d’ONG-sida Catalunya ha elaborat el video “Acció pel VIH” en format Spot amb l’objectiu de sensibilitzar socialment sobre l’estigma i la discriminació que pateixen les persones amb VIH.

Encara avui és necessari que la ciutadania sigui conscient de la discriminació que pateixen les persones afectades pel VIH. Sovint, el desconeixement de la malaltia o la manca d’informació fa perdurar aquesta estigmatització.

L’Ajuntament de Barcelona ja es va sumar a la campanya, aprovant el 2016 una Declaració Institucional per fer front al problema de l’estigma que pateixen les persones afectades per l’VIH-SIDA, treballant juntament amb les entitats per millorar la qualitat de vida de les persones que es veuen afectades.