Dispositiu d’estiu de la Guàrdia Urbana a les platges de la ciutat

Amb l’arribada del bon temps s’ha activat el Grup de Platges de la Guàrdia Urbana. Des del 22 de juny i fins a finals de setembre, els agents patrullaran per les deu platges del litoral de Barcelona per reforçar-hi el control dels aforaments i garantir-hi les mesures de seguretat de la normalitat actual, i també per donar resposta a situacions i problemes que es puguin produir al litoral barceloní.

29/06/2020 12:01 h

Ajuntament de Barcelona

Els agents del Grup de Platges de la Guàrdia Urbana patrullen a peu, amb escúters, vehicles de quatre rodes, bicicletes i quads adaptats per circular per la sorra a fi de comprovar el nivell d’ocupació de les platges i tancar-les, totalment o parcialment, en cas que s’hi superi l’aforament permès, i garantir el distanciament físic entre persones. Per millorar les tasques de vigilància i control de la platja i dels espigons des del mar, el cos policial disposa també de dues embarcacions semirígides de 6,5 i 7,5 metres, respectivament.

Com puc saber el nivell d’ocupació d’una platja de Barcelona?

L’Ajuntament de Barcelona té un web específic amb informació sobre l’estat de les deu platges de Barcelona, on es poden consultar els nivells d’ocupació de cadascuna d’elles: http://barcelona.cat/platges.

On t’has d’adreçar en cas de furt o robatori en una platja de Barcelona?

En cas de ser víctima d’un furt o robatori, per presentar una denúncia cal adreçar-se a l’oficina conjunta de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, situada a la platja de la Barceloneta. Des del mòdul a peu de platja i des d’un altre mòdul ubicat a l’espigó de la platja del Bogatell, els agents municipals controlen i segueixen tots els fenòmens que es detecten a les platges, com ara persones que neden en zones perilloses, venda de productes no permesos o robatoris i furts.

Balanç de l’actuació del 2019 

L’any passat la Unitat de Platges va interposar 18.719 denúncies relacionades amb la venda ambulant no autoritzada de begudes i aliments, i es van intervenir 172.471 begudes de venda no autoritzada. D’altra banda, els agents van interposar 144 denúncies en casos en què no es respectaven les indicacions de bany, sobretot per banyar-se als espigons i en altres zones senyalitzades on el bany no està permès o bé està restringit. La Guàrdia Urbana també va denunciar 3.633 vehicles de mobilitat personal.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades