Dispositiu especial de la Guàrdia Urbana per garantir el desenvolupament de la jornada electoral

Algunes de les funcions del cos policial barceloní en el marc d’aquestes eleccions són entregar i recollir la documentació dels col·legis electorals, informar de la constitució de les meses o traslladar les autoritats judicials.

14/02/2021 08:50 h

Ajuntament de Barcelona

El paper de la Guàrdia Urbana en les eleccions al Parlament de Catalunya va començar ahir, ja que va ser l’òrgan responsable de recollir i traslladar la documentació electoral de la Junta Electoral de Zona de Barcelona (a la Ciutat de la Justícia) corresponent als 365 col·legis electorals de la ciutat.

Quant als col·legis electorals oberts avui a Barcelona, la Guàrdia Urbana s’encarrega del funcionament de 105 (i el cos dels Mossos d’Esquadra vetlla pel funcionament de la resta de recintes electorals). A banda de la vigilància permanent per garantir el desenvolupament de la jornada electoral, algunes de les tasques que farà la Guàrdia Urbana són les següents:

  • Lliurar als representants de l’administració dels centres tota la documentació electoral.
  • Comunicar la constitució legal de les meses.
  • Comunicar als ciutadans l’obertura i el tancament dels col·legis electorals.
  • Recollir i traslladar les autoritats judicials a tots els punts necessaris.

Per fer totes aquestes funcions s’ha mobilitzat al voltant de 650 efectius, 416 dels quals s’encarregaran de repartir documentació i de fer el servei permanent de vigilància als 105 col·legis electorals i 88 prestaran serveis de reforç a les comissaries de la Guàrdia Urbana i acompanyaran les autoritats judicials i els presidents de mesa.

Un cop s’acabi l’horari de votació, es posarà una atenció especial al voltant de les seus electorals dels partits polítics.

Consulteu aquí tota la informació i les recomanacions abans d’anar a votar.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades