Dispositiu especial de seguretat, neteja i mobilitat per la Mercè 2022

Del 23 al 26 de setembre es reforçaran els serveis municipals per garantir la convivència durant les Festes de la Mercè. S’afegiran equips addicionals per a tasques de neteja, s’establiran itineraris segurs per prevenir i detectar violències sexuals i el metro donarà servei de manera ininterrompuda 91 hores.

22/09/2022 15:27 h

Ajuntament de Barcelona

La Guàrdia Urbana, conjuntament amb els Mossos d’Esquadra, coordinarà diverses mesures per assegurar la seguretat i la fluïdesa de la mobilitat durant la Mercè:

  • Ordenació i regulació del trànsit
  • Controls preventius d’alcoholèmia i drogues
  • Prohibicions excepcionals d’estacionament en punts amb activitats programades
  • Control dels punts de venda de begudes alcohòliques
  • Control d’aforament i accessos a la plaça de Sant Jaume per evitar situacions de risc provocades per l’alta densitat de persones

Com a novetat, aquestes Festes de la Mercè s’activarà el servei de drons com a element de suport i informació al servei operatiu de seguretat. El visionament d’aquestes imatges es farà sempre en temps real i en cap cas quedaran enregistrades. 

Prevenció i atenció de les violències masclistes i LGTBI-fòbiques

S’habilitaran itineraris segurs que s’afegiran als que té establerts el cos de policia en diferents zones d’oci nocturn fins a les parades de transport públic més properes. Les patrulles també estaran en contacte amb els responsables de seguretat dels establiments de bars i discoteques.

Reforç de neteja amb més personal i vehicles

El dispositiu extraordinari de neteja s’incrementarà a les nits i als districtes amb escenaris de música, i inclou:

  • Mobilització d’un total de 700 professionals i 70 vehicles extres.
  • Distribució de més de 1.700 papereres de recollida selectiva temporals. 

Un total de 91 hores de servei continuat de metro

El metro donarà servei de manera ininterrompuda de les cinc de la matinada del divendres 23 de setembre fins a les dotze de la nit del dilluns 26.

  • Més trens a la nit i a primera hora dissabte i diumenge.
  • Reforç especial de les línies 1 i 3 de metro per al Piromusical del dilluns 26.

A causa de les convocatòries d’aturades d’autobusos, el 23 de setembre hi haurà serveis mínims del 20% de 10.00 a 12.00 hores i de 21.00 a 23.00 hores, i la resta del dia el servei serà l’habitual. Els dies 24, 25 i 26 de setembre s’ha establert un servei mínim del 33% de 10.00 a 12.00 hores i de 21.00 a 23.00 hores, i la resta del dia el servei serà l’habitual.

Durant la Mercè es recomana l’ús de la xarxa de transport públic de metro. 

Més informació

Etiquetes associades a la notícia