En marxa les obres dels dos primers edificis d'habitatges finançats a través de la banca pública europea

Es tracta de dues promocions a Germanetes, a l'Eixample. En total, s'hi construiran 82 pisos, dels quals 47 es destinaran a persones grans i 35 seran per a lloguer social. Aquests dos edificis formen part del paquet de 26 promocions d'habitatge que es finançaran, en part, amb dos préstecs del Banc Europeu d'Inversions (BEI) i el Banc del Consell d'Europa (CEB).

12/05/2018 16:44 h

Ajuntament de Barcelona

Aquests préstecs de la banca pública europea (125 milions del BEI i 59 milions del CEB) permeten incorporar noves formes de finançament en la gestió econòmica del consistori i constitueixen un mecanisme que permet impulsar projectes d’habitatge a preu assequible o públic.

Aquestes dues primeres promocions s’estan construint al barri de la Nova Esquerra de l’Eixample, a l’espai conegut com Germanetes (al solar situat entre els carrers del Consell de Cent, del Comte Borrell, de Viladomat i de la Diputació).

En concret, s’hi farà un edifici amb 47 pisos amb serveis per a les persones grans i, amb les entitats del barri, s’ha decidit que incorporarà un casal de gent gran, a més d’un aparcament. Els pisos amb serveis per a persones grans (zona d’esbarjo i de bugaderia comunitària, alarma centralitzada al dormitori i al bany, atenció social als usuaris, neteja mensual, entre d’altres) tenen al voltant de 40 metres quadrats de superfície. Els col·lectius destinataris d’aquests pisos seran persones grans, amb carències d’habitatge o que visquin en un lloc amb dificultats d’accessibilitat o d’habitabilitat i que tinguin autonomia funcional.

Pel que fa a l’altra promoció d’habitatge, es tracta d’un edifici amb 35 pisos destinats a lloguer públic. En aquest cas, també s’hi farà un equipament, concretament una escola bressol, per donar resposta a les necessitats del barri.

Incorporar el verd urbà

L’espai Germanetes ha estat els darrers anys un espai obert, lliure i reivindicatiu que, de mica en mica, va prenent la forma que es preveia per al futur: un espai amb equipaments de barri i de ciutat, com l’institut Viladomat, i amb habitatges. Un espai que també ha reivindicat el verd que li manca a l’Eixample esquerre.

És per això que, en paral·lel amb la construcció de l’institut i dels habitatges, el Districte de l’Eixample està treballant amb l’Àrea d’Ecologia Urbana amb la idea de poder tancar un programa d’obertura d’espais lliures i d’espais verds en tot aquest entorn. Es treballa en un pla que inclou la gestió comunitària del conjunt format per l’interior d’illa de Paula Montal, juntament amb el projecte d’eixos verds del Consell de Cent. També es desenvolupa un programa a l’antiga Presó Model que inclou 14.000 metres quadrats de verd i el desenvolupament del parc lineal de l’avinguda de Roma.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades