Un nou parc de neteja a l’Eixample

El nou centre de neteja al parc de Joan Miró s’inaugura com una instal·lació sostenible i funcional que centralitzarà els serveis de recollida de residus de la via pública de la Nova Esquerra de l’Eixample. L’edifici, situat al subsòl del parc, incorpora mesures d’eficiència energètica per reduir l’impacte ambiental.

18/05/2018 16:46 h

Redacció

Les instal·lacions soterrades del nou parc de neteja ocupen 3.552 metres quadrats distribuïts en dues plantes, on es troben les oficines dels serveis logístics i els espais específics per a la descàrrega i la primera compactació dels residus. El material recollit s’acumula en contenidors que a mesura que s’omplen es traslladen a plantes de tractament de residus. A més, l’equipament incorpora un rentador, vestuaris, un taller mecànic, una sala polivalent i un aparcament base per als 60 vehicles de servei. En total, 300 operaris formen part de l’equip de neteja del barri, un servei que substitueix el que fins ara duien a terme entre els centres dels carrers del Comte Borrell i de Mallorca.

Un edifici sostenible

Seguint la línia d’altres centres de neteja situats al subsòl, com a Horta o a Sant Gervasi, el nou parc de la Nova Esquerra de l’Eixample compleix amb criteris de sostenibilitat i eficiència energètica que contribueixen a reduir-ne l’impacte ecològic i ambiental. El soterrament facilita l’aïllament tèrmic i acústic de les instal·lacions de manera natural, fet que condueix a reduir el soroll en l’àmbit del parc i evitar molèsties al veïnat. A més, les instal·lacions disposen d’un sistema d’energia geotèrmica, il·luminació de baix consum i aprofitament d’aigües freàtiques. Així mateix, s’han reutilitzat els materials procedents de l’enderroc de l’antiga plaça per construir el revestiment de part de la façana.

Més espai veïnal

El projecte de reurbanització per al parc de Joan Miró inclou la construcció d’una plaça a la superfície del parc de neteja que funcionarà com a àgora veïnal o espai de reunió. A més, la reforma afegeix la instal·lació d’una pèrgola que mantingui una zona protegida del sol, per poder-hi desenvolupar altres usos comunitaris, i que també s’aprofitaria per instal·lar-hi plaques fotovoltaiques que abasteixin d’energia al parc de neteja.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades