Cap de setmana: La festa més dolça, art en moviment i pianos als carrers

Aquest cap de setmana se celebra la festa més dolça de l'any, en què es reparteixen grans quantitats de caramels. Gràcia viurà dissabte, dia de Sant Medir, una festa grossa, amb cercaviles i desfilades pels principals carrers i places del barri. Sarrià i Sant Gervasi celebren també Sant Medir amb festes populars divendres i dissabte. Divendres comença el festival Dansa. Quinzena Metropolitana, que té lloc en sis ciutats de l'àrea metropolitana de Barcelona i s'estén fins al 16 de març amb la vocació d'acostar els artistes a la ciutadania. Un any més, el Concurs Internacional de Música Maria Canals treu els pianos de cua als espais públics perquè els vianants puguin tocar-los.

28/02/2018 17:33 h

Redacció

Connecteu-vos al web del Cap de Setmana!

Les celebracions per Sant Medir comencen divendres a les 9.30 hores a Sarrià – Sant Gervasi, amb una cercavila de les colles. A la tarda, a partir de les 18.30 hores, les diferents colles de Sant Medir fan cercaviles des dels seus locals socials i omplen els carrers d’infants, cavalls i caramels.

Dissabte, la celebració popular arriba a Gràcia i Sant Gervasi. La festa comença d’hora, a les 9.00 hores, i les diferents colles participen en la cercavila pels principals carrers i places. Al migdia, les colles assisteixen a l’aplec a l’ermita de Sant Medir, a la serra de Collserola. Al vespre, la cercavila baixa pel carrer Gran, encapçalada per la Guàrdia Urbana muntada, i es llancen milers de caramels i llaminadures. L’11 de març, la Bordeta ha organitzat també la seva festa de Sant Medir.

L’art en moviment

El festival Dansa. Quinzena Metropolitana, que se celebra del 2 al 16 de març, té com a objectius difondre noves creacions i tècniques vinculades a l’art en moviment i acostar els artistes a la ciutadania mitjançant el diàleg.

Aquest cicle cultural té lloc en sis ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona —Badalona, Barcelona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet— i utilitzarà com a escenaris teatres, museus, vagons de metro i espais al carrer. Si voleu consultar-ne la programació, cliqueu aquí.

Pianos als espais públics

Aquest any se celebra una nova edició del Concurs Internacional de Música Maria Canals, i l’associació que l’organitza treu pianos de cua als carrers de la ciutat perquè els ciutadans i les ciutadanes puguin tocar-los. Entre els espais públics on hi haurà un piano destaquen la plaça de Pastrana, el campus de la Ciutadella de la UPF, la plaça Reial, el passeig de Gràcia, El Born Centre de Cultura i Memòria i la Pedrera.

Acompanyant el piano hi haurà una persona dinamitzadora, que convidarà els vianants a tocar-lo. També es faran sessions escolars, i a la tarda hi haurà estudiants d’escoles de música. Abans que l’instrument sigui retirat, un intèrpret professional oferirà un concert gratuït. Per consultar les dates i la ubicació dels pianos cliqueu aquí.

Etiquetes associades a la notícia