Homenatge a les víctimes del 17A

Barcelona no oblida les víctimes. Tres anys després, familiars, ciutadania i personalitats polítiques tornen a la Rambla per recordar i homenatjar totes les víctimes dels atemptats del 17 d'agost, que van causar la mort de 16 persones i van deixar més de 100 persones ferides de fins a 35 nacionalitats.

17/08/2020 14:20 h

Ajuntament de Barcelona

Avui, 17 d’agost, la ciutat ha volgut recordar les víctimes de l’atemptat amb un acte d’homenatge que ha tingut lloc al pla de l’Os, a la Rambla, a l’altura del Memorial.

L’acte ha consistit en un minut de silenci, presidit per Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, i acompanyat per la melodia d’El cant dels ocells, interpretada per la violoncel·lista Paula Sánchez Lahoz, alumna del Conservatori del Liceu. Després del minut de silenci, els assistents han fet una ofrena floral per cloure l’homenatge.

Barcelona, ciutat de pau

El 2019 es va inaugurar, al costat del mosaic de Joan Miró, el Memorial de la Rambla, un record dedicat a les persones que van perdre la vida als atemptats del 17 d’agost de 2017 a Barcelona i Cambrils i al centenar de persones ferides, i també en homenatge a una ciutat que no es va deixar vèncer per l’odi i la por.

A la placa, de 12 metres de llargada, s’hi llegeix la frase “Que la pau et cobreixi, oh ciutat de pau”, escrita originàriament en àrab en un dels milers de missatges que la ciutadania va deixar espontàniament al passeig. La placa també transcriu el missatge en català, castellà i anglès, i va acompanyada del dibuix Barcelona, cessió de l’artista Frederic Amat, i la data i l’hora exacta en què van tenir lloc els fets.

El record de la ciutadania

Després de l’atemptat, persones de tot arreu van dipositar de manera espontània a la Rambla més de dotze mil objectes i documents com a mostra d’homenatge a les víctimes i suport a les seves famílies. Aquests objectes i documents s’han recopilat, inventariat i arxivat degudament i des de l’agost del 2018 es poden consultar al web Memorial la Rambla 17A.

Etiquetes associades a la notícia