Més de 1.500 consultes ateses al punt antimasclista del front marítim

El 30 de juliol es va posar en marxa el punt d’informació i assessorament sobre violències masclistes i LGTBI-fòbia al front marítim, un equipament temporal municipal destinat a prevenir i detectar possibles relacions abusives i de violència a l’espai públic, que en quatre caps de setmana ha registrat 1.589 actuacions.

27/08/2021 10:54 h

Ajuntament de Barcelona

Durant els divendres i dissabtes, un equip expert en violències masclistes i LGTBI-fòbiques ha atès les consultes i demandes de suport a l’estand antimasclista situat a la zona d’oci nocturn del front marítim, a la cruïlla del passeig Marítim i el carrer de Trelawny. L’espai municipal, que estarà obert fins al 28 d’agost, oferia informació de les set del vespre a la una de la matinada fins que la normativa de mobilitat nocturna es va modificar, moment en què l’horari es va fixar de les onze de la nit a les cinc de la matinada.

El dispositiu, format per un equip fix a l’estand i una parella itinerant, ha desenvolupat tasques de sensibilització sobre les manifestacions de les violències masclistes i LGTBI-fòbiques que es poden trobar a l’espai públic i d’oci. Al punt també s’hi han acostat algunes persones per explicar situacions i experiències personals del passat relacionades amb les violències masclistes o LGTBI-fòbiques.

En total, l’equip d’experts i expertes ha assessorat quinze persones, els ha ofert una escolta activa i les ha acompanyat i informat dels recursos municipals disponibles. També s’han registrat dues actuacions d’intervenció directa sobre situacions de violència masclista en el moment en què el dispositiu estava operatiu. En ambdós casos s’ha activat el Circuit Barcelona contra la Violència Masclista, que ha mobilitzat les forces de seguretat quan ha estat necessari, i s’ha ofert assessorament i acompanyament a la persona que ha viscut l’agressió.

Violències masclistes a l’espai públic

Les violències masclistes o l’amenaça de patir-ne són una de les formes més greus de limitació d’accés als espais públics per a les dones. Algunes zones de la ciutat, com el front marítim, esdevenen espais de trobada i relació on acostuma a concentrar-se un nombre elevat de persones durant els mesos d’estiu i els caps de setmana per gaudir de l’oci nocturn. En aquestes situacions es poden produir agressions sexuals o comportaments abusius de tipus sexual, alhora que també es poden donar agressions LGTBI-fòbiques.

Per aquest motiu, la tasca de prevenció de possibles violències masclistes i LGTBI-fòbiques al mateix espai públic és fonamental per sensibilitzar la ciutadania i detectar possibles situacions de risc, amb un equip qualificat que ofereixi una atenció experta en un entorn de confiança a qualsevol persona que la necessiti.

Els serveis municipals antimasclistes disposen de diversos recursos per atendre dones, menors i persones LGTBI que estiguin patint una situació de violència masclista.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades