Guardó a tres districtes per no haver tingut víctimes mortals de trànsit l’any 2020

Tres districtes de la ciutat, Sants-Montjuïc, Ciutat Vella i Sarrià - Sant Gervasi, rebran avui un premi per no haver tingut cap víctima mortal de trànsit l’any 2020. Es tracta d’un reconeixement al compromís municipal per treballar per continuar reduint les dades de sinistralitat i aconseguir una ciutat més segura i sostenible.

17/12/2021 08:00 h

Ajuntament de Barcelona

Es tracta d’uns guardons atorgats per la Asociación de Ingenieros de Tráfico y Técnicos de Movilidad, en col·laboració amb el Foro de la Movilidad Inteligente, que reconeixen cada any els municipis o districtes de més de 100.000 habitants sense víctimes mortals de trànsit.

Els districtes distingits no són, però, els únics sense víctimes, ja que les Corts tampoc no en va tenir cap, però no forma part de la llista de guardonats perquè té una població inferior a 100.000 habitants.

Compromís de la Guàrdia Urbana amb la seguretat viària

En línia amb les polítiques de seguretat viària de la Unió Europea, els objectius concrets a llarg termini amb què treballa la Guàrdia Urbana són reduir un 50% les víctimes de sinistres d’aquí al 2030 i treballar fermament la visió zero per a l’any 2050, a fi d’arribar a tenir zero morts i zero ferits greus d’aquí a menys de 30 anys.

En aquest sentit, l’objectiu del Pla de seguretat viària 2019-2022, elaborat pel cos policial, és continuar treballant en la pacificació del trànsit en benefici de la convivència i avançar conjuntament per aconseguir un ús adequat de l’espai públic i el respecte de les normes de trànsit i els límits de velocitat.

Per aconseguir-ho, la Divisió de Trànsit de la Guàrdia Urbana i totes les unitats que en depenen porten a terme nombroses accions encaminades directament a disminuir les xifres de sinistralitat de la ciutat. Entre d’altres:

  • Anàlisi dels accidents més greus i tendències en la sinistralitat amb l’objectiu de prendre mesures preventives perquè no es tornin a produir.
  • Anàlisi i supervisió dels canvis en espais i vies des de la perspectiva de la seguretat viària per minimitzar-hi els riscos.

Etiquetes associades a la notícia