Carnaval 2021: unes festes segures i descentralitzades

A causa de la crisi provocada per la covid-19, la celebració del Carnaval s’adapta a les mesures de prevenció i seguretat i la programació es diversifica a través d’entitats, associacions i equipaments dels districtes, on se substituiran les rues i desfilades per exposicions, concerts, espectacles, tallers i activitats en línia per seguir des de casa.

05/02/2021 10:20 h

Ajuntament de Barcelona

De l’11 al 17 de febrer, el Carnaval torna a omplir la ciutat de color amb una programació on no faltaran els concursos de truites, els concerts, els tallers de màscares i la decoració de balcons. Els deu districtes es preparen per celebrar la festa més divertida de l’any amb un programa ple de propostes adaptades al context actual de la covid-19, que s’han organitzat gràcies a la iniciativa de centres cívics, casals, entitats i associacions de barri.

El Carnaval començarà l’11 de febrer, Dijous Gras, amb l’espectacle musical K’arriba l’Arribo!, ideat per la companyia Comediants, que es podrà seguir a través del canal de Youtube de Cultura Popular, i la tradicional Taronjada, on la fruita se substitueix per confeti taronja. L’espectacle té com a protagonistes al rei Tòtil Tocatdelala i la reina Belluga, que des del dilluns 8 de febrer explicaran la seva història amb diverses càpsules que es publicaran a les xarxes socials de Barcelona Cultura i Cultura Popular. El Carnaval conclourà el 17 de febrer, Dimecres de Cendra, amb un vídeo de comiat que recollirà els moments més destacats de les festes.

La festa de Carnaval és un esdeveniment cultural envoltat de tradicions, que van des d’una gastronomia singular, amb les botifarres d’ou, les coques de llardons i les truites, fins a un refranyer ric en expressions populars en què el carnaval és el protagonista. També és una festa que se celebra arreu del món i que cada cultura adapta a la seva idiosincràsia, amb multitud d’expressions artístiques i trets populars característics.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades