Els gossos tornaran a la platja aquest estiu

L’obertura de l’àrea de gossos de la platja de Llevant coincidirà amb la temporada alta de bany, que va del 26 de maig al 16 de setembre. L’espai de lleure, que es mantindrà separat de la resta de la platja i tindrà una capacitat per a 100 gossos, referma el compromís de la ciutat per garantir una bona convivència i afavorir el benestar animal.

29/03/2018 16:55 h

Ajuntament de Barcelona

L’àrea de gossos es consolida després de les dues proves pilot dutes a terme durant l’estiu del 2016 i del 2017, que els agents implicats i els usuaris van valorar molt positivament, amb una nota de 7,7 punts.

La zona habilitada té uns 1.250 metres quadrats perquè els animals hi puguin córrer i jugar, separats físicament de l’entorn, i un aforament limitat a 100 gossos, que, obligatòriament, han d’estar identificats amb un microxip per garantir un bon ús, control i manteniment de l’espai.

Com en anys anteriors, es mantenen els serveis d’informació, de neteja, control de qualitat de l’aigua i la sorra, la campanya informativa de bones pràctiques, el repartiment de bosses de recollida d’excrements i les tasques de manteniment del mobiliari urbà adaptat als usuaris.

Balanç del 2017

L’any passat van jugar a l’espai 18.268 gossos, 156 per dia de mitjana, i no s’hi va detectar cap incident destacat. En comparació amb el 2016, el nombre total de gossos que van gaudir de l’àrea habilitada va augmentar en 5.000 usuaris, però el percentatge diari va disminuir, si bé s’ha de tenir en compte que l’any 2016 l’àrea va romandre oberta menys dies.

El 79% dels usuaris procedien de la ciutat de Barcelona, dotze punts més que l’any anterior.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades