Els jardins de la Reina Victòria Eugènia, a la Gran Via, recuperen el seu esperit històric

Les obres de millora d’aquest espai verd històric tenen l’objectiu de recuperar aquesta zona de lleure i de contacte amb la natura situada entre la rambla de Catalunya i el passeig de Gràcia. S’acabaran el gener del 2022 i tenen un pressupost de 890.000 euros.

03/08/2021 13:38 h

Ajuntament de Barcelona

D’una banda, s’hi instal·laran nous parterres enjardinats, s’hi canviarà el paviment i s’hi plantaran més arbres. A més, se substituirà l’enllumenat públic per un altre a dues altures (per als vehicles i per als vianants) i s’ampliarà i millorarà el pas de vianants que hi ha a l’altura del passeig de Gràcia.

Un espai verd històric

Els jardins de la Reina Victòria Eugènia, també anomenats jardí de les Quatre Copes, van ser promoguts per Rubió i Tudurí, qui va ser director de Parcs Públics i Arbrat de l’Ajuntament de Barcelona entre el 1917 i el 1937, com un espai de lleure i contacte amb la natura que no interferís amb el trànsit rodat.

Així doncs, per recuperar l’esperit d’aquests jardins d’estil noucentista, els treballs també inclouran la restauració d’elements del mobiliari urbà original com els bancs i les quatre copes (escultures d’urnes), que, a més, tenen valor patrimonial.

Etiquetes associades a la notícia