La Model s'obre a les entitats del barri per fer activitats

El Districte amplia les activitats de dinamització de La Model a les entitats del barri de l'Esquerra de l'Eixample per activitats puntuals o periòdiques. Els espais que s'ofereixen, perquè tenen llicència d'activitat, són el pati d'entrada, les galeries 4 i 5, la sala d'exposicions, el pati poliesportiu i la sala d'actes. Des de que es va obrir a la ciutat, la Model ja ha estat visitada per gairebé 150.000 persones.

07/05/2021 11:01 h

Districte Eixample

El primer punt de l’ordre del dia ha tractat dels Pressupostos Participatius. S’ha destacat que l’Eixample és el segon districte amb més projectes seleccionats -recordem que la votació final -del 10 al 20 de juny-, i que de les 20 idees seleccionades 8 són de l’Esquerra de l’Eixample i la majoria d’àmbit escolar. Els projectes es poden consultar, aplicant els corresponents filtres, a la plataforma Decidim.barcelona.

A continuació es va presentar el segon punt de l’ordre del dia: la Superilla Barcelona, destacant que aquest canvi de model dels carrers té per objectiu fer-los més segurs i saludables i afavorir la interacció social. Durant aquest mes de maig el grup impulsor de la Superilla farà una sessió de retorn de les propostes que s’han treballat en grups durant el mes d’abril i es presentaran les conclusions de la diagnosi i els criteris d’urbanització.

El regidor del Districte, Jordi Martí, ha insistit de nou que la implantació dels quatre eixos de la Superilla Barcelona suposaran una dràstica disminució del trànsit de cotxes per l’Eixample i en conseqüència dels nivells de contaminació, conjuntament amb altres mesures progressives com les zones 30 i la millora de la mobilitat metropolitana en transport públic.

En el tercer punt de l’ordre del dia s’ha explicat el retorn del procés de participació de la millora de l’Estació de Sants i el seu entorn. El 18 de maig està previst presentar les conclusions.

La Model

La consellera de l’Esquerra, Alícia Puig, ha explicat els usos provisionals que s’estan donant al recinte de La Model actualment: visites guiades, exposicions, actes com la Biennal del Pensament, concerts, escola de salut, els assajos de Ballets de Catalunya i de l’escola Entença i diferents rodatges, entre altres.

El requisits per oferir activitats en l’equipament són aquests:

  • Activitats de caràcter gratuït
  • Obertes a la ciutadania
  • Sense ànim de lucre
  • De temàtica vinculada a la memòria i als drets, a la transformació del propi espai de La Model o a la vida comunitària de l’Esquerra de l’Eixample
  • De caràcter sociopolític, cultural o comunitari

Sobre aquest punt, el regidor del Districte ha explicat que “cal muntar un grup impulsor per veure com el barri pot fer seu aquest equipament”, generant activitats fins que s’iniciïn les obres de l’equipament.

Les entitats que vulguin fer activitats a La Model ho poden demanar a través d’aquest correu: activitatsmodel@bcn.cat.