La Model supera els 150.000 visitants i les 800 activitats

El 21 de gener de 2018 l’antiga presó Model va obrir les portes als veïns i veïnes de Barcelona per esdevenir un nou espai d’ús cívic, ciutadà i social a Barcelona. Des d’aleshores, 154.100 persones han visitat aquest equipament, i s’hi han organitzat i dinamitzat 806 activitats per omplir de vida el barri de l’Esquerra de l’Eixample.

20/08/2021 13:34 h

Ajuntament de Barcelona

Mentre la Model es prepara per al procés de transformació definitiva, s’hi desenvolupen una gran diversitat d’usos provisionals: exposicions, xerrades, conferències, rodatges, activitats de memòria, visites lliures i guiades i espais de debat i creació de la transformació del mateix espai.

Només durant el primer semestre del 2021 hi destaquen exposicions com: “Encara hi ha algú al bosc” i “Infanteses a les guerres europees, 1914-1949”; l’obra teatral Dones lliures: la Trinitat i la lluita per la democràcia en els últims anys del franquisme, i el taller “Nova Cançó”, entre d’altres.

Un barri necessitat d’espais

Escoles i entitats del barri de l’Esquerra de l’Eixample han trobat en l’obertura de la Model un espai per poder realitzar les seves activitats. S’han ampliat els patis de les escoles Xirinacs i Entença gràcies a l’antiga presó, i entitats com l’Escola de Salut de l’Esquerra de l’Eixample, els Ballets de Catalunya, la coral de l’Escola Entença, un grup de ioga de l’Escola Entença i els Esquerdats – Colla Castellera de l’Esquerra de l’Eixample utilitzen periòdicament algun d’aquests espais.

La Model batega!

Mentre la Model s’omple d’activitats i de vida, el projecte “Model, batega!”, la proposta guanyadora del concurs de la transformació de l’espai, continua avançant. En els darrers mesos l’equip tècnic municipal i l’equip de redacció han acabat de definir els criteris i els elements d’ordenació del conjunt del recinte. La proposta “Model, batega!” respectarà el manteniment del patrimoni i l’essència del sistema panòptic, inclourà un parc de 14.000 metres quadrats, uns 12.000 metres quadrats de reserva per a habitatge públic i els set equipaments públics previstos.

Visites guiades per descobrir el passat de la Model

Si bé a l’agost les visites estan aturades, amb l’arribada del nou curs es recuperaran. Tots els divendres, dissabtes i diumenges, l’equipament obrirà per a visites amb guia. A més, s’hi realitzaran visites escolars i activitats culturals diverses, com l’Open House BCN.

Al web de la Model hi trobareu tota la programació i informació del projecte “Model, batega!”.

Etiquetes associades a la notícia