Propostes dels grups municipals al Ple ordinari del 23 de desembre de 2022

El Ple del Consell Municipal, en la sessió ordinària del mes de desembre del 2022, ha aprovat cinc proposicions: la d’ERC, per reclamar un informe de compliment de les diferents iniciatives contra la contaminació, la de J×Cat, per aturar la implantació de les superilles, la del PP, sobre els projectes d’inversió dels fons Next Generation, la de BComú, per adherir-se a la crida internacional per convertir la Prefectura Superior de Policia de via Laietana en un centre de memòria, i la del PSC, en reconeixement de la tasca dels agents dels Mossos d’Esquadra desplegats a Barcelona. Les propostes de Cs i Valents s’han rebutjat.

23/12/2022 16:34 h

Ajuntament de Barcelona

Esquerra Republicana de Catalunya ha presentat una proposta en què denuncia que les mesures impulsades pel Govern municipal no han estat suficients ni adequades per assolir els nivells de contaminació atmosfèrica exigits per la UE i reclama un informe de compliment de les diferents iniciatives contra la contaminació i de reducció del trànsit. El Ple ha aprovat la proposta amb els vots favorables d’ERC, BComú, el PSC, J×Cat, Cs i el PP i l’abstenció de Valents i la regidora no adscrita.

Junts per Catalunya ha instat el Govern municipal a aturar la implantació de les superilles fins que se n’hagi avaluat l’impacte a través de la modelització virtual amb sistemes de rèplica digital (digital twin) sobre economia, mobilitat i qualitat de l’aire en el conjunt de la ciutat. La proposta ha quedat aprovada amb els vots favorables de tots els grups municipals a excepció de BComú, que hi ha votat en contra.

El Partit Popular ha demanat crear una comissió de seguiment i d’avaluació sobre la situació i l’estat d’execució dels projectes d’inversió a càrrec dels fons de la Unió Europea Next Generation. La proposta s’ha aprovat per unanimitat.

La proposició de Valents ha instat el Govern municipal a revertir la superilla de l’Eixample i estudiar altres alternatives urbanístiques que ajudin a reduir l’impacte del trànsit sense afectar el teixit comercial, sempre respectant l’estructura de la trama del Pla Cerdà. S’ha rebutjat amb els vots favorables de Cs, el PP, Valents i la regidora no adscrita, els vots contraris d’ERC, BComú i el PSC i l’abstenció de J×Cat.

Proposicions amb contingut de declaració institucional

Al Ple s’han debatut i votat tres proposicions amb contingut de declaració institucional, presentades per BComú, el PSC i Cs.

Barcelona en Comú ha proposat adherir-se a la crida internacional per convertir la Prefectura Superior de Policia de via Laietana, 43, en un centre de memòria i instar el Govern de l’Estat a desafectar l’edifici com a centre operatiu policial i transferir-lo a les institucions catalanes. La proposta ha estat aprovada amb els vots favorables d’ERC, BComú i J×Cat, els vots contraris de Cs, el PP, Valents i la regidora no adscrita i l’abstenció del PSC.

El Partit dels Socialistes de Catalunya ha presentat una proposta per reconèixer la bona tasca que desenvolupen els i les agents dels Mossos d’Esquadra desplegats a Barcelona i reclama més compromís de la Generalitat per millorar la seguretat a la ciutat. S’ha aprovat per unanimitat.

Ciutadans ha proposat rebutjar el nomenament de Lluís Salvadó com a president del Port de Barcelona i instar el Govern de la Generalitat a revocar-ne el nomenament. La proposta s’ha rebutjat amb els vots favorables de Cs, el PP, Valents i la regidora no adscrita, els vots contraris d’ERC i J×Cat i l’abstenció de BComú i el PSC.

Declaracions institucionals

El Consell Plenari ha llegit dues declaracions institucionals.

La primera, amb motiu del proper 25è aniversari de l’aprovació de la Carta municipal de Barcelona, per valorar-ne positivament l’impacte en la vida de la ciutat, tant pel que fa a l’organització municipal com a la provisió i la gestió de serveis i el dinamisme i la projecció exterior.

La segona declaració institucional ha denunciat i condemnat l’assassinat de Jina Mahsa Amini en mans de la policia de la moral de l’Iran i ha condemnat l’empresonament i repressió de persones per informar dels fets o donar suport a les dones iranianes, com la periodista Nilufar Hamedi o el futbolista Amir Nasr-Azadani.

Etiquetes associades a la notícia